Asukkaat "korjasivat" vaarallisen risteyksen – simppeli muutos sai autoilijat noudattamaan liikennesääntöjä

Asukkaat neuvottelevat parhaillaan kaupungin kanssa muutoksen pysyvyydestä.

Torontolaisen lähiön asukkaat ovat lopen kyllästyneitä autoilijoihin, jotka paahtavat eräästä risteyksestä pysähtymättä, vaikka kaikista suunnista tulevien autojen on liikennemerkkien mukaan pysähdyttävä. Risteyksen liikenne on välillä hyvin vilkasta, sillä sitä käytetään valtaväylän ruuhkien kiertämiseen.

Asukkaat ottivat oikeuden omiin käsiinsä ja tuunasivat risteyksestä selkeämmän ja pysähtymiseen aiempaa motivoivamman. Samalla myös suojateistä tuli aiempaa lyhyempiä ja turvallisempia. He käyttivät apunaan liituja sekä puiden lehtiä, joita levitettiin maahan uusien viivojen mukaisesti.

Alun perin tarkoituksena oli siivota viivat ja lehdet pois seuraavana päivänä, mutta temppu osoittautui niin tehokkaaksi, että ne ovat saaneet jäädä toistaiseksi paikoilleen.

Dave Meslin, yksi asukkaista, otti risteyksestä kuvia ennen ja jälkeen operaation.

Asukkaat mittasivat tarkkaan lähialueen teiden leveyden ja tekivät risteyksen kaistoista yhtä leveitä, jotta vaaratilanteilta vältyttäisiin.

Viranomaisten mukaan he olisivat toivoneet ilmoitusta moisesta muutostyöstä, mutta kaupungin kerrotaan harkitsevan risteyksen pysyvää muuttamista asukkaiden tuunaamaan muotoon.

Facebookissa Meslin julkaisi kuvankäsittelyohjelmalla muokatun kuvan siitä, miltä risteys voisi valmiina näyttää.

Lähed: Jalopnik

***

Kiinalaismiehellä nokkela, mutta valitettavan laiton keino helpottaa ruuhkia 1:00

Lue myös:

    Uusimmat