Ässät kiinnitti kaksi mestaruutta Tapparassa voittaneen taiturin

Kokenut hyökkääjä Jan-Mikael Järvinen siirtyy Ässiin. Tapparassa kaksi Suomen mestaruutta voittanut Järvinen pelasi päättyneellä kaudella ICEHL-liigaa itävaltalaisessa Salzburgin joukkueessa.

Järvisen, 34, sopimus porilaisseuran kanssa on kaksivuotinen.

– Olemme todella tyytyväisiä, että saimme kokeneen ja paljon voittaneen kotimaisen keskushyökkääjän kiinnitettyä Ässiin kahdeksi seuraavaksi kaudeksi. Jan-Mikael Järvinen on huippu-urheilija sanan kaikissa merkityksissä ja hän on pelannut aivan top-organisaatioissa. Tappara, Mannheim, Malmö ja Salzburg, kaikki ovat eurooppalaisia huippujoukkueita, joissa vaatimustaso on todella korkealla, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula sanoo seuran tiedotteessa.

Taiturimainen Järvinen pelasi Tapparassa kahdeksan kauden ajan ja oli voittamassa kahta mestaruutta, neljää hopeamitalia ja yhtä pronssimitalia. Tappara-vuosien jälkeen Järvinen siirtyi ulkomaille, ensin DEL-liigan Adler Mannheimiin, sitten SHL:n Malmä Redhawksiin ja lopulta Salzburgiin. Kulunut kausi päättyi mestaruusjuhliin Itävallassa.

– Ässien kokonaisuus kiinnostaa. Viime kaudet ulkomailla ovat olleet hyvin itseensä keskittyvää toimintaa. Vaikka kuinka välittää joukkueesta, niin samalla tavalla ulkomaalaisena ei pysty tuomaan asioita joukkueeseen. On kuitenkin erittäin iso osa omaa kiekkopersoonaani, että pystyn olemaan avuksi muille ja olemaan osana isompaa kokonaisuutta, Järvinen sanoo.

– Vuodet ulkomailla ovat tehneet minusta kokonaisvaltaisemman pelaajan. Ulkomaalaispelaajat ovat jokaisena hetkenä tarkkailun alla ja missään kohtaa ei voi olla sivustakatsojana.



Lue myös:

    Uusimmat