Ässät hankki kanadalaispelurin – "Vahva paketti"

AHL:ää viime kausina pelannut kanadalainen jääkiekkopuolustaja Markus Phillips siirtyy Porin Ässiin yksivuotisella sopimuksella.

Phillips, 23, on Los Angeles Kingsin neljännen kierroksen NHL-varaus vuodelta 2017. NHL:ssä hän ei ole urallaan pelannut, mutta AHL:stä tilillä on 81 runkosarjaottelua tehopistein 4+3=17 ja yksi pudotuspelimatsi. Phillips on pelannut AHL-otteluita kaudesta 2019–20 lähtien ja edustanut Ontario Reigniä sekä Manitoba Moosea.

183-senttiseksi ja 91-kiloiseksi kirjatun Phillipsin vahvuudet ovat Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttulan mukaan juuri puolustuspelissä, mutta kykyjä on myös ylöspäin.

– Hän pystyy riistämään kiekkoja ja kamppailemaan ja hyvällä luistelulla pystyy ottamaan tilaa ja aikaa pois vastustajilta, Kerttula kuvailee tiedotteessa.

– Hän luistelee pää ylhäällä ja avaa hyökkäyksiä laadukkaasti helpoilla peliä edistävillä syötöillä. Markus liikkuu hyvin poikittaissuunnassa ja hyökkäysviivalla ja pystyy tukemaan hyökkäyksiä. Markus on vahva paketti, ja hänellä on ominaisuuksia ottaa meillä hyökkäävämpi rooli kuin hänellä on viime vuosina AHL:ssä ollut.

Phillips itse luonnehtii itseään sulavasti luistelevaksi, molempiin suuntiin pelaavaksi puolustajaksi.

– Pyrin hyödyntämään luisteluani koko kentän alueella, ja haluan osallistua peliin sekä hyökkäys- että puolustuspäässä. Osallistun kiekolliseen peliin ja haluan auttaa joukkuetta hyvien syöttöjen avulla luomaan maalintekomahdollisuuksia. Haluan auttaa joukkuetta voittamaan kaikin mahdollisin tavoin. Haluan olla mukana tekemässä Ässistä taas voittavan joukkueen, kanadalainen sanailee.

Suomeen lähipäivinä saapuva Phillips on edustanut urallaan Kanadaa sekä alle 18- että alle 20-vuotiaiden arvokisoissa ja toiminut juniorimaajoukkueissa kapteenina.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja