Asiantuntijat paljastavat: Tässä ovat onnellisen elämän salaisuudet!

Vastikään ilmestynyt, Leo Bormansin toimittama kirja "The World Book of Happiness" paljastaa kaksitoista salaisuutta, joiden avulla elämästäsi tulee onnellista.

Leo Bormans on koonnut yhteen maailman johtavien asiantuntijoiden tutkimukset ja löydöt onnellisuudesta. Kaikki tietävät nämä kaksitoista yksinkertaista totuutta, mutta kuinka moni meistä todella elää niiden mukaisesti?

1. Hyväksy se, mitä sinulla on

Onnelliset ihmiset iloitsevat siitä mitä heillä jo on ja haluavat asioita, jotka ovat saavutettavissa, kun taas onnettomat ihmiset eivät tunnu koskaan saavan sitä, mitä toivovat.

Itsensä onnelliseksi kokevat ihmiset myös tietävät, miten välttyä pettymyksiltä ja kuinka luoda miellyttäviä yllätyksiä itselleen – tämä johtuu siitä, että heidän tavoitteensa ovat realistisia ja ovat onnellisia siitä, mitä heillä jo on. Näin toteaa Monterreyn yliopiston tutkijan, tohtori Jose de Jesus Garcia Vegan tekemä tutkimus.

2. Nauti siitä, mitä teet

Samainen Jose de Jesus Garcia Vegan tekemä tutkimus osoittaa, että onnelliset ihmiset nauttivat siitä, mitä he tekevät, eikä vaikuttimena ole vain maine tai mammona.

Ei ole mitään mieltä sinnitellä työssä, jota vihaa vain siksi, että siitä saa hyvää palkkaa.

3. Elä tänään!

Älä vello menneisyydessä tai haikaile tulevaa, vaan elä tänään ja tässä hetkessä. Älä myöskään muistele vanhoja kömmähdyksiäsi tai lakkaa yrittämästä jotain vain siksi, että se ei onnistunut aikaisemminkaan.

4. Valitse onnellisuus

Jotta olisit onnellinen, sinun on ajateltava itsesi onnelliseksi ihmiseksi – yksinkertaista, eikö totta? Ajattele aktiivisesti, että elämäsi on hyvää ja näe sen parhaat puolet.

– Sinulla on aina vapaus valita asenteesi, jolla lähestyt tilanteita ja mahdollisuuksia, tohtori Garcia Bega kertoo.

Tätä teoriaa tukee myös Vilnan yliopiston tekemä tutkimus, jossa tutkittiin ihmisten onnellisuutta 31 Euroopan maassa.

5. Pidä ihmissuhteesi kunnossa

Saamme energiaa ja onnea muilta ihmisiltä. Muista, että toiset ihmiset vaikuttavat tapaasi ajatella ja myös sinä kuulut näihin "toisiin ihmisiin" – voit itse valita, millaista energiaa jaat eteenpäin.

Vaali niitä ihmissuhteita, jotka ovat sinulle erityisen tärkeitä.

6. Pysyttele kiireisenä

Jos haluat olla onnellinen, kehittyä elämässäsi ja olla sosiaalinen älä kieltäydy kutsuista ja mene sinne, missä tapahtuu.

– Pidä sosiaalinen elämäsi rikkaana, äläkä tee sitä vain velvollisuudesta, vaan koska se on palkitsevaa ja hauskaa, toteaa Younsein yliopiston psykologian professori Eunkook M. Suh.

7. Älä vertaile elämääsi muihin

Kunnianhimo on tervettä ja tekee ihmisistä onnellisia, mutta kateellisuus tekee vain ja ainoastaa onnettomaksi. Älä vertaa elämääsi muihin vaan valitse omat haaveesi ja tavoitteesi.

Näin kehottaa Paris-Sorbonnen yliopiston tutkija Claudia Senik

8. Ole oma itsesi

Yksinkertaista, mutta toisinaan kovin vaikeaa. Älä yritä olla jotain, mitä et ole, vaan ole rehellinen omalle itsellesi.

Toki voit pyrkiä muuttumaan ihanteidesi suuntaan, mutta pidä huoli, että ne ovat todella sinun ihanteitasi ja unelmiasi – toisten elämän eläminen tekee onnettomaksi kenet tahansa.

9. Lopeta huolehtiminen

Älä ota itseäsi liian vakavasti ja lopeta jatkuva huolehtiminen. Onnelliset ihmiset eivät huolehdi joka asiasta ja tiedostavat, että 90 prosenttia heidän pelkäämistään asioista ei koskaan tapahdu.

10. Ole järjestelmällinen

Vaikka ihailisit spontaaneja ja boheemeja ihmisiä, jotka tekevät asiat silloin kun sattuu huvittamaan, ole järjestelmällinen.

Onnellisilla ihmisillä on tavoitteita. He tekevät suunnitelmia ja pitävät asiat järjestyksessä.

11. Ajattele positiivisesti

Tunteiden panttaaminen ja negatiivisten tunteiden piilottelu aiheuttaa stressiä ja saa sinut voimaan henkisesti pahoin. Pyri käsittelemään ne ja päästämään pahoista ajatuksistasi irti.

Opettele ajattelemaan positiivisesti: Onnelliset ihmiset katsovat aina asian valoisaa puolta.

12. Vaali onnellisuuttasi

"Älä kulje onnesi ohi" on sanonta, joka pitää paikkansa – huomio elämäsi onnelliset puolet nyt, äläkä vasta vuosien päästä. Jos pohdit elämääsi ja omaa asemaasi huomaat, että sinulla on monia asioita, joista olla kiitollinen.

Onnellisuutta voi opetella, mutta tekemällä elämästään itselleen merkityksellistä sen voi todella saavuttaa.

Lähteet: The World Book of Happiness – Leo Bormans

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja