Asiantuntijan vinkit: Älä tee näitä virheitä ihonpuhdistuksessa

Iho vaatii erityistä huolenpitoa niin puhdistuksen kuin kosteutuksenkin muodossa. Kasvojen päivittäminen puhdistaminen kuuluu miltei jokaisen rutiineihin, mutta teetkö varmasti sen oikein? Ihoasiantuntija osoittaa suurimmat sudenkuopat – ja kertoo, miten ne vältetään!

Yalen yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan professori ja ihotautien asiantuntija Macrene Alexiades-Armenakas kertoi realbeauty.comille virheet, jotka moni tekee kasvojen ihoa puhdistaessa. Ethän sorru näihin?


1. Likaiset kädet

Aloita kasvojenpuhdistus pesemällä kätesi huolellisesti. Jos kätesi ovat likaiset, levität vain bakteereita kasvoillesi.

2. Liian kylmä tai kuuma vesi

On myytti, että kasvojen peseminen viileällä vedellä saisi ihohuokoset supistumaan. Liian kylmä tai kuuma vesi on shokki iholle ja saa sen ärsyyntymään. Tällainen ärsytys ei aiheuta kuin katkenneita kapillaareja eli hiusverisuonia, jotka näkyvät vaikkapa kasvoilla risteilevinä hämähäkinseittimäisinä punaisina juovina.

3. Kuivat kasvot

Älä käytä puhdistusainetta kuivalle iholle, koska suurin osa niistä kaipaa alleen kosteat kasvot. Käytä pumppupullossa löytyvää tuotetta yhden pumppauksen verran ja vaahdota se kasvojesi iholle sormenpäilläsi käyttäen helliä, pyöriviä liikkeitä. Näin saat lian irtoamaan.

4. Iholle jäänyt puhdistusaine

Iholle jäävä puhdistusaine saa sen kuivumaan ja tukkii ihohuokoset. Huuhtele puhdistusaineen levittämisen jälkeen niin kauan, että ihosi on täysin puhdas. Älä unohda huuhdella myös hiuslinjaa, kaulaa ja nenän sivustaa. Nämä ovat alueet, jotka jäävät usein puhdistamatta, ja saavat ihon oirehtimaan ärsyyntyneenä.

5. Likainen pesulappu

Sormenpäät ovat paras apuväline puhdistaessa kasvoja. Jos jostain syystä sinun on käytettävä pesulappua tai -sientä, varmista, että se on puhdas, äläkä hankaa tai hiero ihoa sen avulla. Kasvojen iho on herkkä ja sen hankaaminen liian kovakouraisesti saa aikaan ryppyjä ja hiertymiä.

6. Kosteutus rutikuivalle iholle

Lisää kosteusvoidetta puhdistetulle iholle vielä siinä vaiheessa, kun se on vielä kostea puhdistuksen jäljiltä – näin säilytät ihon kosteustasapainon.


Pesethän ihosi varmasti oikein?Katso videovinkki!

Lisää vinkkejä kasvojen puhdistamiseen:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat