Asiantuntijalta huimaava arvio: Konsta Heleniuksen NHL-osakkeet pystysuorassa nousussa

Maalikooste: Suomi - Iso-Britannia 7:04
Suomi kaatoi Ison-Britannian alkusarjassa 8–0 – Konsta Heleniuksen turnauksen ainoa tehopiste syntyi Suomen 7–0-osumassa

Konsta Heleniuksen, 18, läpimurtokausi on nostanut tämän osakkeita kesäkuun viimeisenä viikonloppuna järjestettävän NHL:n varaustilaisuuden lähestyessä.

Helenius esiintyi ensimmäisenä suomalaispelaajana saman kauden aikana alle 18-vuotiaiden, alle 20-vuotiaiden ja aikuisten arvokisoissa pelaten myös Leijonien rivessä MM-turnauksessa ja Jukurien kanssa SM-liigan pudotuspeleissä.

Yhteensä 85 ottelua päättyneellä kaudella pelannut Helenius on nostettu kanadalaisen kiekkomedian TSN:n tuoreessa draft-ennakossa peräti ensimmäisen kierroksen kolmannelle sijalle. Edellä ovat vain Kanadan huippulupaus Macklin Celebrini ja venäläinen Ivan Demidov.

51 SM-liigan ottelussa 36 pistettä tehnyt Helenius on kohennellut asetelmiaan, sillä aiemmissa varausennakoissa hänen nimensä on liikkunut avauskierroksen kymmenen kärjen huonommalla puolella.

– Mielestäni hän on eliittitason ykkössentteri. Hänen kykynsä ajatella peliä on massiivinen ja taidot erinomaiset. Hän pelaa peliä suurella itseluottamuksella, mutta se virtaa korkean tason pelin ymmärtämisestä, Button luonnehti Heleniusta.

– Hän voisi mielestäni olla Aleksander Barkov pienillä kirjaimilla.

Button muistuttaa tilastojen avulla, että Heleniusta enemmän pisteitä SM-liigassa ovat tehneet 17-vuotiaina vain Aleksander Barkov, Mikael Granlund ja Kaapo Kakko.

Alle 20-vuotiaiden turnauksessa Helenius kirjasi kaksi pistettä seitsemässä ottelussa ja alle 18-vuotiaiden peleissä seitsemän syöttöä viidessä pelissä. Ruotsi-tappioon päättyneissä MM-kisoissa Helenius antoi neljässä ottelussa yhden syötön.

Kesän varaustilaisuudessa ensimmäisenä huutaa San Jose Sharks, jota seuraavat Chicago ja Anaheim.

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat