Asiantuntija varoittaa asuntovelallisia: Älä tee näin korkojen noustessa

Asiantuntija asuntovelallisille: Älä tee näin korkojen noustessa 1:34
Videolla Mattila varoittaa haksahtamasta omaa tarvetta kalliimpiin asuntoihin ja muistuttaa sijoituksiin liittyvistä riskeistä.

Jos taloutensa on virittänyt äärimmilleen, voi korkojen nousu aiheuttaa isoa huolta hyvätuloisellekin asuntovelalliselle, sanoo Takuusäätiön viestintäjohtaja Minna Mattila MTV Uutiset Livessä.

MTV Uutiset Live kertoo ja näyttää kun tapahtuu. Se on toimitus, joka elää uutispäivää kanssasi.

Seuraa jatkuvaa lähetysvirtaa yhden ruudun kautta osoitteessa mtvuutiset.fi ja MTV Katsomossa.

Vaikka hänen mukaansa hyvätuloiset eivät suurissa määrin ota nyt yhteyttä Takuusäätiöön, on hyvätuloisten asiakkaiden määrä kasvanut.

Kulutusta kannattaa säätää nyt

Mattila kannustaa, että ne, joilla on mahdollisuus säätää omaa kulutustaan tekisivät sen nyt, sillä korot voivat vielä nousta jatkossakin.

Omien tulojen ja menojen läpikäyminen perheessä voi johtaa myös pohdintaan siitä, millaista elämää halutaan elää, ja halutaanko esimerkiksi nykyisestä omistusasunnosta luopua.

Mattila on sitä mieltä, että lyhennysvapaita ei kannata ottaa "elämistä varten", vaan tarpeisiin, joilla tulevaisuudessa menot pienenevät. Lyhennysvapaasta tulisi saada jotain hyötyä.

– Sitä ei koskaan voi suositella, hän toteaa lyhennysvapailla elinkustannusten kuittaamista.

Jutun alussa olevalla videolla Mattila varoittaa haksahtamasta omaa tarvetta kalliimpiin asuntoihin ja muistuttaa sijoituksiin liittyvistä riskeistä.

Huolestuttaako asuntovelan korkojen nousu? Toimi näin 12:22
Videolla Mattila pohtii sitä, voisiko oman kulutuksen leikkaaminen tuoda elämään myös hyviä asioita. Hän nostaa esille sen, miten osa ihmisistä koki elämänsä rauhoittuneen positiivisellakin tavalla koronapandemian myötä.

Lue myös:

    Uusimmat