Mainos

Asiantuntija tyrmää yleisen tavan: Älä koskaan venyttele ennen treeniä!

Milloin sinulla on tapana venytellä?

Venyttely ei ole haitaksi – päinvastoin! Venyttelemisen voi kuitenkin tehdä väärin tai tarkemmin sanottuna: väärään aikaan.

Tech Insiderin haastattelema liikuntatieteilijä Shawn Arent ratkoi yleiset myytit venyttelemisestä.

Moni uskoo, että venyttelemällä ennen liikuntasuoritusta olisi vammoja ennalta ehkäisevä vaikutus? Arentin mukaan tämä on yleinen harhaluulo.

Venyttelyn sijaan ennen treeniä täytyy aina lämmitellä. Venyttely ei nimittäin kannata, jos lihakset eivät ole lämmenneet.

Tällaisella venyttelyllä Arent tarkoittaa kuitenkin nimenomaan staattista venyttelyä eli sitä, että kurotetaan kädet kohti nilkkoja ja pidetään venytystä pitkään samassa asennossa.

Arentin mukaan kylmän lihaksen venyttäminen on sama kuin laittaisi kuminauhan pakastimeen ja yrittäisi sitten venyttää sitä: kuminauha katkeaa. Sen sijaan kun kuminauhaa lämmittää vaikkapa kämmenien välissä, se venyy pidemmälle.

Jos ennen treeniä haluaa hieman venytellä tai ennemminkin verrytellä lihaksia, kannattaa se tehdä liikkeen muodossa. Tällaisilla liikkeillä haetaan liikkuvuutta, eikä varsinaisesti venytetä lihaksia.

Kun venyttely tulee tavaksi tehdä aina treenin jälkeen, on sillä vammoja ehkäisevä vaikutus. Venyttely voi parhaillaan myös parantaa liikkuvuutta.

Lähde: Tech Insider

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.