Mainos

Asiantuntija: Politiikan turbulenssi jatkuu

Kiihkeä Portugal-keskustelu on erikoista seurattavaa myös MTV3:n vaaliasianatuntijana toimineen Åbo Akademin tutkimusjohtaja Kimmo Grönlundin mielestä.

Grönlund on iloinen siitä, että keskustelua käydään. Sen sijaan aihe on sellainen, että perustelut puolesta ja vastaan ovat hankalia.

–Tässä ei kenelläkään ole selvää näkemystä, mikä olisi parasta politiikkaa. Suuri osa kansastakin on varmasti vähän ymmällään. Harva pystyy tässä tilanteessa perustelemaan mikä tämä tilanne on. Vastauksia eivät tiedä välttämättä edes kansantaloustieteilijät.

Grönlund ei tosin rajoita tätä ilmiötä pelkästään Suomeen.

–Samanlaista epäselvyyttä on nähtävissä myös pari päivää sitten olleissa Espanjan paikallisvaaleissa. Tyytymättömyyden kohde on epäselvä.

Debatti odotetun värikästä

Muuten keskustelu on sujunut juuri niin värikkäästi, kuin Grönlund ennusti heti vaalien jälkeen. Kaikki yrittävät selittää omia toimiaan parhain päin ja puolueiden väliset erot korostuvat.

Grönlund arvioi Portugal-paketin menevän läpi, oppositioon joutuneiden keskustaministereiden tuella. Asia saattaa kuitenkin myös jäädä hiertämään uutta hallitusta.

–Vasemmistoliittohan ei voi äänestää vastaan hallituksessa. Voi olla eri mieltä, mutta eduskunnan on tuettava hallituksen esityksiä, muuten hallitustaival katkeaa.

Vasemmistoliitolle Grönlund ennakoikin hankalaa hallitustaivalta, vaikka puolue vaikuttaakin tällä hetkellä sovinnolliselta.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.