Asiantuntija: Johaug ei missään nimessä kilpaile kahden kuukauden kuluttua

Johaugille kahden kuukauden kilpailukielto 1:05

MTV Sportin hiihtoasiantuntija Toni Roponen osasi ennakoida, minkälaisen rangaistuksen norjalaishiihtäjä Therese Johaug saa. Roponen kuitenkin korostaa, että kahden kuukauden panna on puhtaasti väliaikainen ratkaisu.

Johaugin, naisten maastohiihdon maailmancupin hallitsevan voittajan, dopingkärystä saatiin kuulla viime torstaina.

- Tämä on juuri sitä, mitä odotettiin. Väliaikainen kilpailukielto on tärkeä signaali. Se on suoraan merkki siitä, että Johaug tulee saamaan selkeän rangaistuksen, niin kuin anabolisen käytöstä pitääkin, Roponen sanoo.

- Pitää koko ajan muistaa, että rangaistus on väliaikainen. Kahden kuukauden aikana asiaa tutkitaan, ja lopullinen rangaistus tulee sen ajan kuluessa.

Roponen on sitä mieltä, ettei Johaugin kilpailukielto tähän jää.

- Missään nimessä hän ei heti kahden kuukauden kuluttua pääse kilpailemaan. Ratkaistavia kysymyksiä ovat, oliko käyttö tahallista tai tuottamuksellista, ja oliko virhe tietoinen vai tiedostamaton. Ne määrittelevät lopullisen rangaistuksen.

Leima koko joukkueen yllä

Norjan hiihtoa järisytti lisää uutinen, jonka mukaan Heidi Weng jää pois maajoukkueen korkean paikan leiriltä. Weng oli viime kaudella maailmancupin kolmas.

- On ihan selvää, että tämä on kaikille norjalaisille kova paikka. Henkinen paine on kova. Kuten aiemmissa, esimerkiksi Venäjän ja Suomen dopingskandaaleissa on nähty, koko joukkue leimataan.

- Kukaan ei ole syyllinen ennen kuin on jäänyt kiinni, mutta leima seuraa kaikkia, sanoo Roponen.

Suomen urheilun eettisen keskuksen (Suek) pääsihteeri Harri Syväsalmi kommentoi dopingkohua torstaina MTV Katsomon lähetyksessä kello 10.30 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat