Arvio: Hämmennyksen mestarin kiertue ei ole koronariskin ja tartunnan arvoinen – laimea alatyyli ei riitä, Donald Trumpin pitäisi keksiä uusia temppuja kampanjassaan

7:18
Pennsylvaniassa on Trump-faneja, joiden mielestä presidentti on rocktähti-supersankari: "Hän on toteuttanut kaikki lupauksensa" – katso MTV:n raportti kiihkeästä kampanjatilaisuudesta

Donald Trumpin kampanjatilaisuus Allentownissa Pennsylvaniassa 26. lokakuuta 2020. 3/5 Maga-hattua.

– Vangitkaa hänet! Vangitkaa hänet! Vangitkaa hänet!

Aivan kuin olisin kuullut nämä huudot aiemminkin. No okei, neljä vuotta sitten Hillary Clintoniin viitattiin englannin persoonapronominilla she, nyt Pennsylvanian kuvernööriin Tom Wolfiin pronominilla he.

Settilista kuulostaa muutenkin samalta, mitä viimeisen viiden vuoden aikana on saanut kuulla Trumpin suusta koko ajan.

Presidenttivuosistaan huolimatta hän ei ole poliitikko. Pääkaupunki Washingtonin läpimätä suo täytyy kuivattaa. Muureja, seniili Joe Biden, Kiina, Venäjä, hoh hoijaa.

Trumpin settilistalta löytyy uuttakin tuotantoa. Joe Bidenin pojan Hunter Bidenin ”läppäri helvetistä” kuulostaa lupaavalta, mutta siitäkin Trumpin joukot ovat nostaneet esiin sähköpostit. Kuinka 2016-tyylistä!

Vuonna 2016 Trump oli muuten terässä. Senaattori pikku-Marco Rubio? Haha! Senaattori Ted Cruzin isä salamurhasi John F. Kennedyn? Öö, mitä? Voisi ampua ihmisen 5. Avenuella ja silti voittaa vaalit? Varmaan totta.

Presidentin hyökkäykset mediaa vastaan kirvoittavat kyllä buuauksia. Toimittaja-aitiossa istuminen ei kuitenkaan tunnu pahalta, kun näkee buuaajien ironisen hymyn äänten vaimennuttua. Ei lehdistönvapautta näillä puheilla tuhota.

Laimeaa alatyyliä

Nekin oikeasti uudet kokeilut, joita Trump yrittää, eivät tunnu onnistuneilta. Varapresidentti Kamala Harrisin nauru on nyt syy pilkata häntä? Oikeasti? Joe Biden ei olekaan syntynyt Pennsylvanian Scrantonissa? Mitä ihmettä nyt?

Arvio olisi pudonnut kahteen Maga-hattuun, mutta presidentin esiintymistapa nostaa arvion kolmeen. Donald Trumpilla on sellaista tähtikarismaa, jota ei tältä planeetalta löydy keltään.

Lisäksi hän pystyy ilmiömäisesti aistimaan yleisön tunteet ja nostattamaan heidät hurraa-huutoihin. Asiaa auttaa toki se, että Trumpin kampanjatilaisuuteen kokoontunut väki voittopuolisesti rakastaa presidenttiä yli kaiken.

Trumpin kampanjatilaisuuksille tyypillistä on, että osallistujat joutuvat allekirjoittamaan lomakkeen, joka vapauttaa presidentin ja hänen tiiminsä vastuusta, jos osallistujalla todetaan koronatartunta.

Tällaisen riskin vastapainoksi olisi suotavaa, että presidentti keksisi parempaa sisältöä, jolle sairaspedissä voisi kikatella.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja