Artturi Lehkonen yllätti laulavana saunamajurina – napakka löylytys pisti NHL-tähdet koville: "Tultiin kyykkien pois sieltä"

Mikko Rantanen on toiminut Avalanchen matkanjohtajana Suomessa – karnevaalireissun kohokohtaan ei tarvita lisämotivaattoreita 7:40
Video: Mikko Rantanen on toiminut Avalanchen matkanjohtajana Suomessa – karnevaalireissun kohokohtaan ei tarvita lisämotivaattoreita

NHL-joukkueet Colorado Avalanche ja Columbus Blue Jackets ovat viettäneet tämän viikon Suomessa. Molemmat ryhmitykset majailivat ensin Helsingissä, missä ohjelmassa oli muun muassa saunomista. Avalanchen suomalaishyökkääjä Artturi Lehkonen yllätti laulavana löylymajurina. Taustalta paljastui kilpailu, joka pisti NHL-tähdet koville.

Suomessa Avalanchen ja Blue Jacketsin pelaajat ovat päässeet kokeilemaan muun muassa erilaisia paikallisia perinneherkkuja. Sen lisäksi ohjelmassa on ollut, totta kai, saunomista.

NHL-seura Avalanche julkaisi sosiaalisessa mediassa pätkän, jossa Artturi Lehkonen veivaa suomalaista saunalaulua samalla, kun hän viskoo vettä oikein kunnolla kiukaalle.

– En tiedä yhtään, että mitä siinä laulussa sanottiin. Meillä oli kisa, että kuka kestää pisimpään. Venäläiset voittivat. Oli hauskaa, Avalanchen tähtihyökkääjä Nathan MacKinnon hymähti kyseisestä ohjelmanumerosta.

Otetaan hieman takapakkia. Menikö paremmuus niin, kuten MacKinnon ilmoitti?

– Suomalaiset ja venäläiset olivat viimeisinä. Kyllä me kaikki tultiin kyykkien pois sieltä, Lehkonen naurahtaa asiaan liittyen MTV Urheilulle.

Video: Lehkonen johdatti joukkuetoverit suomalaiseen saunatunnelmaan.

Lehkonen itse otti hieman yllättäen roolia myös laulupuolella.

– En tiedä, että onko taidot peritty äidin vai isän puolelta. En ole tainnut koskaan kuulla meidän ukon laulavan. Ei kun hetkinen, kyllä se Hurricanesia laulaa! Lehkonen naurahti, viitaten kiekkopersoonaisäänsä Ismo Lehkoseen.

– Yksi ystäväni laulaa tuota aina ja varastin sen häneltä. Kyllä meillä aina kaikki menee kisaamiseksi, mutta oli hauskaa, Lehkonen jatkoi saunottelusta.

Lehkosen mukaan Suomen reissun tähän mennessä parasta antia ovat olleet jutut, joissa Avalanchen pelaajat ovat päässeet tutustumaan paikallisiin perinteisiin.

– On ollut hauska jakaa vähän kulttuuria poikien kanssa. Kyllä saunominen ja meressä uiminen nousevat esille. Sen lisäksi on syöty poronkäristystä ja kalakeittoa. Olemme pitäneet hauskaa. Paljon olemme olleet joukkueen kanssa yhdessä, Lehkonen tuumaa.

Avalanchen suomalaisista erityisesti Mikko Rantanen on ottanut matkanjohtajan roolia haltuunsa.

– Kaikki on toiminut kuin junan vessa. Paljon ”posia” voi laittaa sinne suuntaan, Lehkonen kehaisee.

Lue myös:

    Uusimmat