Arttu Wiskari pelasti tuntemattoman miehen Espanjassa – artisti ihmettelee: "Linja-auto oli täynnä ihmisiä, jotka katsoivat vierestä"

Erikoishaastattelussa Arttu Wiskari 16:59
Arttu Wiskari nähtiin Viiden jälkeen erikoishaastattelussa helmikuussa.

Laulaja Arttu Wiskari kertoo Espanjassa sattuneesta tilanteesta, joka sai hänet ihmettelemään aikuisten ihmisten käytöstä. 

Laulaja Arttu Wiskari kertoo Facebookin julkaisussaan tilanteesta, johon hän joutui Espanjan matkallaan. 

Mies oli perheensä kanssa lomalla Espanjassa ja he odottivat lentokenttäbussissa pääsyä terminaaliin. 

– Bussi oli liikkeessä, kun alkoi kuulumaan huutoa "auttakaa, hän ei ole humalassa" Wiskari kertoo. 

– Vaimoni havahdutti minut tilanteeseen sanomalla "mene auttamaan" ja kun käännyin näin pitkän tatuoidun miehen makaamassa kalpeana bussin lattialla.

Wiskari kertoo, että hän tiedusteli mieheltä, onko tällä jotain sairauksia ja pyysi tätä pysymään makuullaan. 

– Annoin puolikkaan vesipullon hänelle ja hänen olo rupesi selkeästi paranemaan.

Wiskari kertoo ihmetelleensä sitä, että hän oli täydessä linja-autossa ainoa ihminen, joka meni auttamaan miestä, vaikka oli eri puolella bussia. 

– Linja-auto oli TÄYNNÄ ihmisiä, jotka katsoivat vierestä, ja kun asiaa muistelee tarkemmin niin osaavampaa apua olisi varmasti löytynyt matkustajien joukosta.

– Kukaan ei silti tullut edes kysymään, että voisiko olla avuksi ja minä en valitettavasti ole kovinkaan pätevä auttamaan ihmistä, joka on pyörtynyt tai saanut sairaskohtauksen, Wiskari kirjoittaa. 

Hän kertoo olevansa vihainen siitä, että apua ei löytynyt matkustajien keskuudesta, mutta joku oli kuitenkin ehtinyt ottaa tilanteesta kuvan ja levittämään sitä. 

Wiskari kertoo, että tästä tilanteesta viisastuneena hän ilmoittautui ensiapukurssille. 

– Olen vihainen ja pettynyt. Eilen opettelin istuttamaan kukkia ja tänään varaan itselleni paikan ensiapukurssille. En ikinä halua olla niin kateissa, että kuvaisin kun jollain on hätä, Wiskari päättää kirjoituksensa. 

Lue myös:

    Uusimmat