Serko Rantasen ja Eero Ettalan päätehtävän reseptit: Nyhtökaurakebabia ja kukkakaalisalaattia, bataattikukkakaali lämminsalaatti jugurttikastikkeella sekä raakasuklaa-kakku.
Eeron ostokset:
- Nyhtökaura
- Vihreät kuulat
- Bataatti
- Chili
- Raakasuklaa
- Kukkakaali
Nyhtökaurakebabia ja kukkakaalisalaattia

Minipitaleivät
- 2,5 dl Myllyn Paras vehnäjauhoja
- 1,5 dl kädenlämpöistä vettä
- 1 pss kuivahiivaa
- Suolaa
- Loraus oliiviöljyä
- Arla kirkastettua voita
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Vaivaa vehnäjauhot, vesi, öljy ja suola sekaisin tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan nousta hetki. Taputtele taikinasta pieniä pyöreitä leipiä. Paahda leivät kuumalla pannulla kirkastetussa voissa. Valuta tarjottaessa leivän päälle tilkka oliiviöljyä.
Nyhtökaurakebab
- 1 pkt nyhtökauraa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- 2 rkl ketsuppia
- Suolaa
- Pippuria
- Oreganoa
- Rosmariinia
- Timjami
- Kumina
- Lehtipersilja
Paista nyhtökaura pannulla sipulien kanssa oliiviöljyssä rapeaksi. Mausta ketsupilla, yrteillä ja mausteilla.
Kokoa annos: pirskota oliiviöljyä pitaleivälle ja laita päälle nyhtökaura kebab –seos ja koristele lehtipersiljalla.
Bataattikukkakaali lämminsalaatti jugurttikastikkeella

- 1bataatti
- 1kukkakaali
- Chiliä
- Suolaa
- Pippuria
Leikkaa bataatti pieniksi kuutioiksi ja kukkakaalin kukinnot ohuiksi siivuiksi ja paista pannulla oliiviöljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan.
Salvia-jugurtti
- 2 dl Arla turkkilaista jugurttia
- Muutama oksa lehtipersiljaa
- Muutama oksa salviaa
- Suolaa
- Pippuria
- 2 tl hunajaa
Sekoita aineet keskenään ja mausta.
Kokoa annos: sekoita salvia-jugurtti bataatti-kukkakaali seokseen ja koristele lehtipersiljalla
Raakasuklaa-kakku

- 50 g raakasuklaata
- 50 g kananmunia
- 50 g sulatettua Arla voita
- 1/4 chilipalko
- 50 g tomusokeria
- vihreitä kuulia koristeluun
- sitruunamelissan lehtiä koristeluun
Sulata raakasuklaa ja voi vesihauteessa. Poista chilipalosta siemenet ja leikkaa pieniksi paloiksi ja sekoita sulaneeseen suklaa-voiseokseen.
Sekoita joukkoon kananmunat ja tomusokeri. Kaada seos pieniin yksittäisiin voideltuihin kakkuvuokiin. Paista kakut 200 astetta n. 10 minuuttia.
Halkaise vihreät kuulat ja tomusokerissa ja koristele kakku niillä ja sitruunamelissalla.