Eero Ettalan menu

Kokkisota_paatehtava_serko-18
Julkaistu 23.03.2017 20:46

MTV VIIHDE

Serko Rantasen ja Eero Ettalan päätehtävän reseptit: Nyhtökaurakebabia ja kukkakaalisalaattia, bataattikukkakaali lämminsalaatti jugurttikastikkeella sekä raakasuklaa-kakku.

Eeron ostokset:

  • Nyhtökaura
  • Vihreät kuulat
  • Bataatti
  • Chili
  • Raakasuklaa
  • Kukkakaali

Nyhtökaurakebabia ja kukkakaalisalaattia

Kokkisota_paatehtava_serko-16

Minipitaleivät

  • 2,5 dl Myllyn Paras vehnäjauhoja
  • 1,5 dl kädenlämpöistä vettä
  • 1 pss kuivahiivaa
  • Suolaa
  • Loraus oliiviöljyä
  • Arla kirkastettua voita

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Vaivaa vehnäjauhot, vesi, öljy ja suola sekaisin tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan nousta hetki. Taputtele taikinasta pieniä pyöreitä leipiä. Paahda leivät kuumalla pannulla kirkastetussa voissa. Valuta tarjottaessa leivän päälle tilkka oliiviöljyä.

Nyhtökaurakebab

  • 1 pkt nyhtökauraa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl ketsuppia
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Oreganoa
  • Rosmariinia
  • Timjami
  • Kumina
  • Lehtipersilja

Paista nyhtökaura pannulla sipulien kanssa oliiviöljyssä rapeaksi. Mausta ketsupilla, yrteillä ja mausteilla.

Kokoa annos: pirskota oliiviöljyä pitaleivälle ja laita päälle nyhtökaura kebab –seos ja koristele lehtipersiljalla.

Bataattikukkakaali lämminsalaatti jugurttikastikkeella

Kokkisota_paatehtava_serko-18

  • 1bataatti
  • 1kukkakaali
  • Chiliä
  • Suolaa
  • Pippuria

Leikkaa bataatti pieniksi kuutioiksi ja kukkakaalin kukinnot ohuiksi siivuiksi ja paista pannulla oliiviöljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan.

Salvia-jugurtti

  • 2 dl Arla turkkilaista jugurttia
  • Muutama oksa lehtipersiljaa
  • Muutama oksa salviaa
  • Suolaa
  • Pippuria
  • 2 tl hunajaa

Sekoita aineet keskenään ja mausta.

Kokoa annos: sekoita salvia-jugurtti bataatti-kukkakaali seokseen ja koristele lehtipersiljalla

Raakasuklaa-kakku

Kokkisota_paatehtava_serko-20

  • 50 g raakasuklaata
  • 50 g kananmunia
  • 50 g sulatettua Arla voita
  • 1/4 chilipalko
  • 50 g tomusokeria
  • vihreitä kuulia koristeluun
  • sitruunamelissan lehtiä koristeluun

Sulata raakasuklaa ja voi vesihauteessa. Poista chilipalosta siemenet ja leikkaa pieniksi paloiksi ja sekoita sulaneeseen suklaa-voiseokseen.

Sekoita joukkoon kananmunat ja tomusokeri. Kaada seos pieniin yksittäisiin voideltuihin kakkuvuokiin. Paista kakut 200 astetta n. 10 minuuttia.

Halkaise vihreät kuulat ja tomusokerissa ja koristele kakku niillä ja sitruunamelissalla.