Mainos

Ärsyttävätkö some-pervot? Pikkutuhmalle sosiaaliselle medialle synnitön vaihtoehto

Brasilialaisessa Facegloria-palvelussa kiroilu ja kaikenlainen eroottinen sisältö on ehdottomasti kielletty.

Palvelun on perustanut brasilialainen kristillis-evankelisten ryhmä. Heidän mukaansa Faceglorialla on jo yli 100 000 käyttäjää, vaikka se on ollut vasta vajaan kuukauden käytössä.

Synnitön some on ollut itse asiassa niin suosittu, että siitä on kehitteillä myös englanninkielinen versio. Toistaiseksi Facegloriaa voi käyttää vain portugalinkielisenä. 

Kielikäännöksen luulisi onnistuvan kädenkäänteessä, mutta ongelmaksi sivustolla muodostuu se, että palvelu vahtii kielenkäyttöä. Tämänhetkisessä versio sisältää yli 600 kielletyn sanan listan.

Palvelun "Amen" -nappi sen sijaan vastannee Facebookin "tykkää"-toimintoa.

– Facebookia selaileva näkee paljon väkivaltaa ja pornoa. Tästä syystä päätimme perustaa yhteisön, jossa voimme keskustella Jumalasta, rakkaudesta ja Jumalan sanan levittämisestä, palvelun kehittäjä Atilla Barros kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Palvelun äkillistä suosiota selittää se, että Brasiliassa on maailman suurin roomalais-katolinen väestö.

Myös muslimeilla omansa

Mikäli muslimeille tarkoitettua Ummaland -palvelua on uskominen, myös Facegloria saattaa saada jalansijaa internetissä. Vuonna 2013 perustetulla Ummalandilla on lähes 330 000 käyttäjää.

Ummalandin erityispiirteisiin kuuluvat muun muassa laajennetut yksityisyysasetukset naisille sekä päivittäiset islamilaiset inspiraatiolainaukset. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.