Mainos

Ärsyttääkö kännykän pätkiminen Helsingin ja Pasilan välillä? IS: Operaattoria vaihtamalla ei parane

Varmasti moni junamatkaaja on pohtinut samaa ongelmaa: miksi datayhteys katkeaa tai on heikkoa matkustaessa junalla Helsingin ja Pasilan välillä.

Ilta-Sanomien Digitoday on nyt selvittänyt asiaa. Sen haastattelemat DNA:n ja Telian edustajat ovat tietoisia ongelmasta.

Telian viestinnästä kerrotaan lehdelle, että esimerkiksi Pasilan ratapihan lähettyvillä osa taajuuksista on varattu junaliikenteen operoinnin käyttöön. Yksi ongelman ratkaisu voisi olla uusien verkon tukiasemien rakentaminen, mutta se ei ole ratapihalle aivan yksinkertainen tehtävä.

Esimerkiksi DNA:n edustaja kertoo lehdelle, että Helsingin kaupunki on ollut nihkeä antamaan teleoperaattoreille paikkoja tukiasemien mastoille radan varrelta.

Lehden haastatteleman Elisan edustajan mukaan Elisan datayhteys ei katkea Helsingin ja Pasilan välillä, mutta yhteyden laatu riippuu paljon päätelaitteesta, joka vastaanottaa signaalin. Jutussa myös huomautetaan, että verkon kannalta haasteita aiheuttaa myös junien teräsputkea muistuttava rakenne.

***

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.