Arrowsin ostaja ilmoittautui

Saksalainen holding-yhtiö Asset Trust & Partners on myöntänyt neuvottelevansa Arrowsin F1-tallin ostamisesta. Yritys hoitaa neuvotteluja German Grand Prix Racing -nimisen yrityksen lukuun.

Arrows-talli vahvisti käynnissä olevat ostoneuvottelut virallisesti tiistaina, muttei suostunut nimeämään ostajatahoa. Nyt ostaja kuitenkin ilmoittautui oma-aloitteisesti.

- Me olemme ostaneet osake-enemmistön Arrows-tallista tullaksemme mukaan formula ykkösiin. Emme aio myydä lisenssiä eteenpäin Audille tai Volkswagenille. Meillä on omat intressimme Arrowsin kääntämisessä menestyväksi talliksi, Asset Trust & Partnersin johtaja Oliver Behring kertoi saksalaisen Sport1:n haastattelussa.

Behring myös vahvisti, että hankkeen rahoittajina toimivat arabiliikemiehet.

Arrowsilla on 15. marraskuuta asti aikaa ilmoittautua mukaan ensi vuoden MM-sarjaan. Varikkohuhut tosin kertovat, että useammankin muun F1-tallin mielestä Arrows on rikkonut tallien välistä Concorde -sopimusta jättäydyttyään pois kauden 2002 viimeisistä kisoista. Jos Arrowsin todella todettaisiin rikkoneen sopimusta, menettäisi talli paikkansa formula ykkösten MM-sarjassa tai jatkaessaan se joutuisi maksamaan uudelta tallilta vaadittavan 48 miljoonan dollarin takuusumman kansainväliselle autoliitolle FIA:lle.

Arrows on hakenut oikeudelta suojaa velkojiaan vastaan, minkä tarkoituksena on pelata lisää aikaa tallin myyntijärjestelyille. Mutta jos Arrowsilla ei ole enää paikkaa MM-sarjassa, ei talli arvo nouse kovinkaan korkeaksi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat