Arpaonni paiskasi Eurooppa-liigan suomalaiskolmikon vieraspeleihin – "Otamme sen todella positiivisena haasteena vastaan"

Suomalaisseurat suuntaavat taistelumielialalla jalkapallon Eurooppa-liigan ensimmäisen karsintakierroksen peleihin, vaikka maanantaina Sveitsin Nyonissa suoritettu arvontatulos pyllisti kolmikolle.

Liigaa tällä hetkellä johtava turkulainen Inter lentää Unkariin Honvedin vieraaksi, espoolainen Honka matkaa tanskalaisen Århusin kotikentälle ja tamperelaista Ilvestä odottaa Irlannissa Shamrock Rovers.

Ottelut pelataan yksiosaisina 27. elokuuta. Sunnuntaina onnettaren epäsuosiossa oli hallitseva Suomen mestari Kuopion Palloseura, joka sai tietää matkustavansa Mestarien liigan karsinnassa Norjaan Molden vieraaksi.

– Lähdemme hakemaan jatkopaikkaa. Honved oli meidän vaihtoehdoista ennakkoon kovin, mutta mitä olen Unkarin liigaa ehtinyt seurata, on se ihan voitettavissa oleva peli, Interin tekninen johtava Vesa Mäki kertoi STT:lle.

Budapestin perinneseura Honved sijoittui kesällä päättyneessä Unkarin liigassa viidenneksi. Suomessa joukkue tunnetaan siitä, että Martti Kuusela valmensi sitä vuodet 1992–1994.

Århus iso mittari Hongalle

Myöskään Honka ei lähde valmiiksi häviämään Århusille, joka sijoittui heinäkuussa päättyneessä Tanskan liigassa kolmanneksi. 

– Varmasti arvontakorin vaikein vastustaja, mutta vieraspeliä tasoittaa se, ettei yleisö ole paikalla. Århus on iso mittari meille, ja otamme sen todella positiivisena haasteena vastaan, Hongan urheilutoimenjohtaja Hexi Arteva sanoi.

Århus on edellisen kerran osallistunut seurajoukkuekilpailujen karsintoihin kesällä 2012 Eurooppa-liigassa.

Shamrock Rovers on suomalaisjoukkueiden vastuksista ennakkoon heikoin. Se sijoittui viime kaudella Irlannin liigassa toiseksi, mutta johtaa nyt sarjaa seitsemän kierroksen jälkeen puhtaalla pelillä.

Maanantaina arvottiin myös Mestarien liigan toisen karsintakierroksen parit. Molde–KuPS-ottelun voittaja kohtaa seuraavalla kierroksella slovenialaisen Celjen tai irlantilaisen Dundalkin.

Lue myös:

    Uusimmat