Aron Kiviharju, 16, on Suomi-kiekon uusi helmi – valmentajaikoni Hannu Jortikan oli nähtävä huippulupaus paikan päällä: "Hyvältä näyttää, ei voi muuta sanoa"

NHL-tähtien hyväntekeväisyysottelu käynnistyi Joel Armian vihaisella rannevedolla 0:43
Videolla kuvaa viime perjantain Liigan NHL-alumnitapahtumasta, jossa Hannu Jortikka toimi Turun joukkueen valmentajana.

Kolmenkertaisen suomenmestarihyökkääjän Jani Kiviharjun poika Aron Kiviharju on yksi Suomi-kiekon tämän hetken kovimmista lupauksista. Vasta 16-vuotias puolustaja on ehtinyt väläytellä osaamistaan muun muassa alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa. Valmentajaikoni Hannu Jortikka kuuli niin herkullisia raportteja Kiviharjusta, että hänen oli pakko päästä paikan päälle seuraamaan tämän otteita. Jortikka vakuuttui näkemästään.

Aron Kiviharju on harjoitellut tänä kesänä TPS:n liigamiehistön mukana. Viime kaudella hän nakutti selvästi alaikäisenä U20 SM-sarjassa 35 otteluun peräti 30 (7+23) tehopistettä.

Tyrmäävä meno jatkui alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa, missä Kiviharju oli Suomen johtava puolustaja. Kuudessa ottelussa hänelle merkattiin kuusi syöttöpistettä (0+6).

Pisteet eivät kuitenkaan kerro kaikkea. Erinäköisissä arvioissa suurimmat hehkutukset ovat kohdistuneet nuoren puolustajan pelillisiin taitoihin. Sosiaalisessa mediassa on levinnyt pätkiä, joissa sulavaliikkeinen puolustaja naruttaa vastustajiaan ovelilla harhautuksilla ja päättäväisillä nousuillaan.

– Olin Tomi Kallion kanssa katsomassa TPS:n treenejä ja kyllä ne omat kysymykset kohdistuivat siihen, että kuka se Kiviharju on, kun en ole eläessäni häntä nähnyt. Sitä on kuitenkin niin paljon kehuttu, kuusinkertainen suomenmestarivalmentaja Hannu Jortikka sanoo Kiviharjusta MTV Urheilulle.

Jo pieni otos nuoren puolustajan otteista sai Jortikan vakuuttumaan.

– Hyvältä näyttää, ei voi muuta sanoa, Jortikka hehkuttaa.

– Aika monet toisen polven pelaajat ovat kasvaneet jääkiekon ympärillä ja halleilla pyöriessä. Aronilla on ihan sama tarina. Hänen liikkumisensa on niin luontaista, puhumattakaan siitä, miten hän operoi mailan kanssa. Hän on saanut oivia malleja ja se näkyy hänen pelaamisessaan. Lahjoja on ja paljon, Jortikka jatkaa Kiviharjusta.

Jortikka itse valmensi Aronin isää Jani Kiviharjua 1990- ja 2000-luvulla TPS:ssä. Isä-Kiviharju tuli tutuksi työteliäänä ja rahvaana hyökkääjänä, joka ei pelännyt horjuttaa vastustajia niin fyysisellä kuin henkisellä pelillä. Kiviharju voitti TPS:ssä yhteensä kolme Suomen mestaruutta.

– Valmensin häntä monta vuotta ja olemme olleet myös sen jälkeen tekemisissä. Muutkin vanhat valmennettavat ovat kertoneet tarinoita siitä, että kuinka lahjakas hänen poikansa oikein on. Näin jotain nauhoja, kun hän (Aron) teki maalin nuorten turnauksessa. Kyllähän se aina lämmittää mieltä, kun pelaajien pojista tulee jotain. Mutta odotellaan nyt ihan rauhassa. Katsotaan, että mitä hänestä tulee, Jortikka toteaa Aron Kiviharjuun liittyen.

Lue myös:

    Uusimmat