Armi Toivasella edessä irtiotto töistä ja Suomesta – New Yorkiin opiskelemaan!

Näyttelijä Armi Toivasella on loppuvuodesta edessä uusia haasteita Amerikassa.

Näyttelijä Armi Toivanen edusti torstaina Elämältä kaiken sain -elokuvan lehdistötilaisuudessa Helsingissä. Toivanen tähdittää Mika Kaurismäen uutuuselokuvaa yhdessä Vesa-Matti Loirin, Peter Franzénin ja Jani Volasen kanssa.

– Elokuvassa on hirveän hyvä käsikirjoitus, jossa on pitkää dialogia ja näyttelemisen riemua. Tykkäsin paljon. Vastanäyttelijän merkitys on suuri ja Franzénin kanssa oli helppo näytellä.

Elokuvassa käsitellään elämään perusarvoja, kuten rakkautta ja perheinstituutiota sekä ikääntymistä ja aikuistumista.

Draamaelokuva kertoo tyttären (Tiina - Armi Toivanen) ja isän ( Urho - Vesa-Matti Loiri) välisestä suhteesta. Elokuvassa Peter Franzén ja Armi Toivanen esittävät seurustelevaa paria, joka muuttaa Helsingistä pieneen rannikkokaupunkiin hoitamaan Armin näyttelevän Tiinan isää.

– Aihe koskettaa ja siinä on varmasti kaikille samaistumispintaa. Suhteet vanhempiin ja mietinnät siitä, mihin oma elämä on menossa. Isoja elementtejä siis.

Kesän aikana Toivanen on lomaillut eikä hän syksyllekään ole pystynyt ottamaan suurempia työproduktioita. Syynä tähän on se, että näyttelijä suuntaa Amerikkaan.

– Olen lähdössä New Yorkiin marraskuussa kolmeksi kuukaudeksi. Menen opiskelemaan Michael Chekhovin metodin näyttelijäntyön tekniikkaa. Aion muutenkin ottaa pienen tauon, etten aivan tee vain töitä putkeen.

Michael Chekhovin tekniikassa painotetaan näyttelijän mielikuvituksen ja kehon vapauttamista, sekä ”egon” hylkäämistä näyttelijän inspiraation lähteenä.

– On kiva vähän astua ulos putkesta ja tsekata omaa tekemistään ja mitä omalle tekniikalle kuuluu. Ettei koko ajan ole vain roolin tekemistä.

– Minulla on omanlainen tekniikkani, jota kehitän, jotta olisin mahdollisimman nopeasti valmis aina hyppäämään erilaiseen rooliin. Tässä on ihan konkreettisia harjoitteita, millä valjastetaan mielikuvitusta ja tunnelmaa.

Koulu on tarkoitettu ammattilaisille, ulkomaalaisille opiskelijoille. Kouluun pääsevät valitaan ansioluetteloiden perusteella.  Toivanen on aiemmin lomaillut New Yorkissa, mutta tällä kertaa edessä on kolmen kuukauden asuminen suurkaupungissa.

– Olen ollut pari kertaa New Yorkissa, mutta ei se liian tuttu paikka ole, joten mielelläni menen sinne, hän myhäilee.

Elämältä kaiken sain saa ensi-iltansa 21. elokuuta.

Lue myös:

    Uusimmat