Mainos

Armeija kehittää reaaliaikaista tilannekuvajärjestelmää

Puolustusvoimat on alkanut kehittää reaaliaikaista maalitilannekuvajärjestelmää. Jopa sata miljoonaa euroa maksava järjestelmä pyritään saaman valmiiksi vuoteen 2012 mennessä.

Aasian katastrofi osoitti myös sen, mikä merkitys reaaliaikaisella tilannekuvalla on. Mitä nopeammin oikeaa, tarkkaa tietoa on käytettäväissä, sitä nopeammin tehokkaat toimet voidaan aloittaa.

Armeijan piirissä on kaikessa hiljaisuudessa jo usean vuoden ajan kehitetty huippunykyaikaista, täysin reaaliaikaista maalitilannehanketta. Järjestelmä on eräänlainen vastaus suurvaltojen sateliiteille ja awacs-valvontakoneille. Toteutuessaan se nostaa merkittävästi puolustuskykymme tasoa.

- Tässä hankitaan aivan uusi tietojärjestelmä, jolla yhdistetään kaikkien puolustushaarojen sensoreiden tilannetiedot yhteiseksi maalitilannnekuvaksi. Se on järjestelmä, jolla on mahdollista useiden eri sensoreiden , tutkien, aistivalvonnan ja passiivisten sensoreiden tietojen yhdistäminen samasta maalista, kertoo eversti Martti Lehto Ilmavoimien esikunnasta.

Järjestelmän on määrä olla valmis vuoteen 2012 mennessä. Sen suorituskyvystä ei tarkemmin haluta puhua.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 23.01.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.