Armand Duplantis vain kolmella hypyllä voittoon – näin lähelle jäi maailmanennätys

Duplantis yritti maailmanennätystä 1:46
Katso videolta Armand Duplantisin ME-yritys.

Ruotsin kirkkaimpiin yleisurheilutähtiin kuuluva seiväshyppääjä Armand Duplantis aloitti mallikkaasti oman hallikautensa, kun hän voitti Saksan Karlsruhen kilpailun maailman kärkituloksella ja kisaennätyksellä 6,02.

Duplantis haki myös kolmesti ME-korkeutta 6,19, mutta rima putosi joka yrityksellä. Ruotsalainen tarvitsi vain kolme hyppyä varmistaakseen voittonsa. Hän selvitti korkeudet 5,51, 5,71 ja 5,89 ilman ongelmia. Yhdysvaltalainen KC Lightfoot oli ainoa, joka pääsi yli 5,89. Hänellä oli kuitenkin enemmän yrityksiä, joten Duplantis varmisti voittonsa aikaisessa vaiheessa.

6,02 meni Duplantisilla suoraan ensimmäisellä yrityksellä yli. Tämän jälkeen vuorossa oli maailmanennätyskorkeus 6,19. Vaikka Duplantis pudotti riman, oli SVT:n asiantuntija Alhaji Jeng tyytyväinen näkemäänsä.

– Se oli hyvä yritys, Jeng totesi.

Duplantis on hallitseva olympiavoittaja ja Euroopan mestari. MM-kisoissa Dohassa vuonna 2019 hän jäi hopealle. Ruotsalaisella on sauma kirkasta mitali tänä vuonna, kun Yhdysvaltojen Eugenessa kisataan MM-kilpailut heinäkuussa.

Katso pääkuvan videolta Duplantisin ME-yritys.