Mainos

Arkkipiispa Mäkinen: Suomessa ei ole pakolaiskriisiä

Arkkipiispa Kari Mäkisen mielestä Suomessa ei ole pakolaiskriisiä. Kriisi on siellä, mistä ihmiset ovat lähteneet.  

– On kohtuutonta puhua kriisistä täällä, ja siten tehdä turvaa hakevista kriisin aiheuttajia, hän sanoi avatessaan Turkuun kokoontuneen kirkolliskokouksen.   

Arkkipiispan mielestä Euroopan ja Suomen ei pidä sulkea rajojaan turvaa hakevilta, koska se vain kasvattaisi laittomien ja epäinhimillisten väylien syntymistä.  

– Tärkeämpää on nyt luoda turvallisia ja laillisia reittejä Eurooppaan. Tätä eurooppalaiset kirkot ovat toistuvasti tuoneet esiin.

Mäkinen sanoi, että turvaa hakevien kasvavasta määrästä on tulossa normaalitila, joka ymmärrettävästi herättää epävarmuutta ja pelkoja. Hänen mielestään myös seurakunnilla on tärkeä rooli yhteyksien rakentajana.

Turun kirkolliskokous jatkuu perjantaihin asti. Kokouksen päätettäväksi on tulossa muun muassa edustaja-aloite, jossa toivotaan kirkon valmistautuvan avioliittolain uudistukseen.

Aloite ei ota kantaa kirkon avioliittokäsitykseen tai sen mahdolliseen muuttamiseen, vaan esittää keskustelun aloittamista asiasta. 

Yleisvaliokunnan mietinnön odotetaan valmistuvan vielä tänään, mutta asia käsitellään myöhemmin tällä viikolla.

Kirkolliskokouksen odotetaan lisäksi hyväksyvän suomen- ja ruotsinkielisen virsikirjan lisävihkot vielä tänä iltana. Uusissa virsissä on on huomioitu monikulttuurisuus, ja virsiehdotusten sanoituksissa on käytetty yhteensä 26:ta kieltä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.