Arkkipiispa: Lähi-idän konflikti tarvitsee ehkä eniten maailman huomiota – kriisin syy ei hänestä ole uskonto

Arkkipiispa Tapio Luoma: Lähi-idän konflikti tarvitsee kipeimmin maailman huomiota 3:02
Videolla Luoma arvioi, mitkä seikat ovat konfliktin taustalla. Hän myös kertoo, minkä toivonkipinän näkee niin Israelin kuin Ukrainan sodassa.

Arkkipiispa Tapio Luoma on erityisen surullinen nyt Gazassa käytävästä sodasta. Hänestä se näyttää, miten haavat paranevat heikosti ja katkeruus jää kuplimaan pinnan alle.

– [Sota Lähi-idässä] näyttää osoittavan sen, että vihan ja katkeruuden kierteestä pois pääseminen on välillä ylivoimaista, Luoma sanoo Viiden jälkeen -ohjelmassa.

– Lähi-idän konflikti näyttää olevan juuri se, joka ehkä tänä päivänä kipeimmin kaipaisi koko maailman huomion, jotta siitä päästäisiin rauhanvälisesti eteenpäin.

Uskonto ei Luomasta ole tärkein tekijä alueen konfliktissa. Jutun alussa olevalla videolla hän arvioi, mitkä seikat ovat konfliktin taustalla. Hän myös kertoo, minkä toivonkipinän näkee niin Israelin kuin Ukrainan sodassa.

Arkkipiispa Tapio Luoma tyrmistyi Hamasin ja Israelin uudesta konfliktista 15:02
Voit kuunnella arkkipiispan koko haastattelun tästä. Hän vastaa haastattelussa muun muassa siihen, saako kirkko sekaantua politiikkaan ja horjuuko joskus arkkipiispankin usko.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lue myös:

    Uusimmat