Arja Koriseva Me Naisille: Syöpä tulee seuraamaan minua loppuelämäni

Laulaja Arja Koriseva kertoo syöpäkamppailustaan Me Naisten haastattelussa.

Vuonna 1989 tangokuningattareksi kruunattu Arja Koriseva, 51, sai tietää viime syksyllä kesken kiertueensa rinnastaan löytyneen pahanlaatuisen kasvaimen.

Arja oli juuri ehtinyt julkaista elämäkertakirjansa, kun tieto tuli.

– Olin niin sokissa, etten muista puhelusta juuri mitään, enkä osannut kysyä yhtään enempää. Koko sairastumisprosessissa juuri tuo lääkärin puhelu on ollut kaikista pahin hetki, Arja kertoo Me Naisille.

Syöpädiagnoosista huolimatta Arja nousi lavalle vielä samalle iltana. Arja leikattiin vain puolitoista viikkoa huonojen uutisten jälkeen, ja leikkausta seurasivat sytostaatti- ja sädehoidot.

–  Aluksi iski voimakas kuolemanpelko. Siitä huolimatta, että rintasyöpä on niin yleinen ja paranemisprosentit korkeat, ajattelin, että se on menoa nyt.


Maaliskuussa Arja kävi viimeisissä sädehoidoissa. Muutama kuukausi hoitojen päättymisestä hän ilmoitti palaavansa takaisin keikkalavoille juhannusaattona.

– Tiedän, että syöpä tulee seuraamaan minua loppuelämäni enkä koskaan pysty varmasti sanomaan, että se on voitettu. En kuitenkaan halua velloa sairaudessani. Omalla asenteella on paljon merkitystä siinäkin, miten ympäristö sairastunutta kohtelee, Arja uskoo.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja