Arabianrannan murhatutkinta valmistumassa loppukeväästä – poliisi ei avaa jouluaattona tapahtuneen teon motiiveja: "Tapahtumien kulku on tarkentunut"

Helsingin Arabianrannassa jouluaattona tapahtuneen henkirikoksen tutkinta valmistuu loppukeväästä. Poliisi tutkii 7-vuotiaan pojan tapausta murhana. Epäilty henkirikos tapahtui Arabianrannassa sijaitsevassa kerrostaloasunnossa myöhään jouluaattoiltana.

Murhasta epäillään pojan enoa, joka on tunnustanut teon. Hänet vangittuna todennäköisin syin rikoksesta epäiltynä.

Tutkinta valmistuu mahdollisesti toukokuun lopussa tai kesäkuun alussa.

Henkirikoksen tutkinnan valmistumista hidastaa erityisesti teosta epäillyn miehen mielentilatutkimus. Tutkimuksessa selvitetään, ymmärsikö mies tekohetkellä tekojensa merkityksen ja onko hän psykiatrisen hoidon tarpeessa.

Miestä kuullaan vielä

Tapahtuman tutkinnanjohtaja Kirsi Kanth kertoo, että tutkinta on edennyt hyvin. Teosta epäiltyä miestä tullaan kuulemaan myöhemmin esitutkinnan loppuvaiheessa. Kanthin mukaan kuulustelu ei ole tarkoituksenmukaista ennen sitä.

– Tapahtumien kulku on tarkentunut esitutkinnan aikana, mutta emme voi avata sitä tai teon mahdollista motiivia julkisuuteen aiempaa tarkemmin ennen kuin olemme kuulustelleet epäiltyä, Kanth kertoi jo viimekuisessa tiedotteessaan.

Lue myös:

    Uusimmat