Arabianrannan lapsisurmasta epäillyn mielentilatutkimus viivyttää esitutkinnan valmistumista – "Hänen kuulemisensa ennen sitä ei ole tarkoituksenmukaista"

Helsingin Arabianrannassa jouluaattona tapahtuneesta henkirikoksesta nostetaan syyte aikaisintaan keväällä. Mielentilatutkimuksen takia esitutkinta ei valmistu aiemmin päätettyyn määräaikaan mennessä, tiedottaa poliisi.  

Arabianrannassa jouluaattona tapahtuneen tragedian tutkinta etenee. Poliisi on kuulustellut Arabianrannassa jouluaattona tapahtuneen henkirikoksen kaikki asianosaiset sekä useita todistajia. 

Poliisi odottaa vielä lausuntoja muun muassa teknisen rikostutkinnan tuloksista, uhrin ruumiinavauksesta sekä rikoksesta epäillylle tehdyistä kokeista, joista selviää esimerkiksi, oliko epäilty tekohetkellä päihtynyt.

Mielentilatutkimus viivyttää esitutkinnan valmistumista

Epäilty pyysi tekohetkisen mielentilansa tutkimista jo esitutkinnan aikana. Viime perjantaina Helsingin käräjäoikeus määräsi epäillyn mielentilatutkimukseen.

– Tämän vuoksi esitutkinta ei tule valmistumaan aikaisemmin päätettyyn syytteen nostamisen määräaikaan mennessä, kertoo rikoskomisario Kirsi Kanth Helsingin poliisilaitokselta

Aiempi määräaika oli maaliskuun alussa. Syyttäjä tulee hakemaan määräajalle jatkoa. 

– Uutta päivämäärä ei ole vielä tiedossa, mutta todennäköisesti se tulee olemaan myöhemmin keväällä, toteaa tutkinnanjohtaja, kommentoi Kanth.

Poliisi kuulustelee rikoksesta epäiltyä seuraavan kerran vasta esitutkinnan loppuvaiheessa.

– Hänen kuulemisensa ennen sitä ei ole tarkoituksenmukaista. Tapahtumien kulku on tarkentunut esitutkinnan aikana, mutta emme voi avata sitä tai teon mahdollista motiivia julkisuuteen aiempaa tarkemmin ennen kuin olemme kuulustelleet epäiltyä, Kanth perustelee.

Lue myös:

    Uusimmat