Aprikoosi-parmesaanikierteet

Vieläkö joulun torttu- tai voitaikinaa on jäljellä? Tee niistä kätevästi pikkusuolaisia paloja, esim. aprikoosi-parmesaanikierteitä. Parmesanin tilalle voit halutessasi käyttää myös muita juustoja esim. sinihomejuustoa tai joulupöydästä jääneitä juustoja.

Onnellista vuotta 2007!

Aprikoosi-parmesaanikierteet

noin 20 kpl

  • 1 pkt (500 g) voi- tai torttutaikinaa
  • Väliin:
  • 1 dl aprikoosimarmeladia
  • 2 dl parmesaanijuustoraastetta
  • Pinnalle:
  • 1 muna
  • 2 dl parmesaanijuustoraastetta

Kauli taikinalevyt neliöiksi. Levitä puolelle levyistä marmeladia ja juustoraastetta. Laita toiset levyt päälle niin, että marmeladi ja juustoraaste jäävät väliin. Leikkaa täytetyt levyt suikaleiksi. Kierrä suikaleet kierteelle. Pyörittele tankoja lautasella, jossa on munaa ja sen jälkeen lautasella, jossa on juustoraastetta. Laita tangot leivinpaperin päälle pellille ja paista 225 asteessa uunin keskitasolla kauniin ruskeiksi, n. 6-10 min.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat