Applen odotettu uudistus viivästyy – FaceTime-ryhmäpuhelut lykätty myöhäisempään päivitykseen

Apple on jälleen kerran viivästyttämässä yhden laajasti markkinoimansa uuden ominaisuuden, FaceTime-ryhmävideo- ja äänipuhelujen julkaisua.

Jopa 32 osallistujan FaceTime-ryhmäpuhelujen piti alun perin olla osa Applen vuoden merkittävintä ohjelmistopäivitystä, uutta iOS 12 -käyttöjärjestelmäversiota, jonka julkaisun odotetaan tapahtuvan todennäköisesti syyskuun aikana.

Tänään julkaistun iOS 12:n seitsemännen beetatestiversion julkaisutiedoissa Apple kuitenkin kertoo, että ryhmä-FaceTime on poistettu, sillä se ei tule olemaan osa iOS 12:n ensimmäistä julkaisua, vaan tullaan julkaisemaan osana myöhempää ohjelmistopäivitystä myöhemmin syksyn aikana.

Lisäksi ryhmä-FaceTime esiteltiin keskeisenä osana myös Mac-tietokoneiden macOS Mojave -päivitystä, jolle ne myös ovat nyt tulossa vasta myöhemmin.

Syitä FaceTime-ryhmäpuhelujen julkaisun viivästymiseen ei tiedetä, mutta ilmiselvää on, että Apple on kohdannut kehitystyössä jonkinlaisia haasteita, joiden ratkaiseminen vaatii vielä lisätyötä ja -aikaa.

Apple on viime aikoina kunnostautunut ikävällä tavalla suurieleisesti julkistamiensa uusien ominaisuuksien lykkääntymisessä.

Nyt ryhmä-FaceTimen osalta Apple sentään lupaa ominaisuuden mukaan jo myöhemmässä päivityksessä tämän syksyn aikana, joten yhtä pitkää myöhästymistä ei pitäisi olla tällä kertaa luvassa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja