Applen odotettu uudistus viivästyy – FaceTime-ryhmäpuhelut lykätty myöhäisempään päivitykseen

Apple on jälleen kerran viivästyttämässä yhden laajasti markkinoimansa uuden ominaisuuden, FaceTime-ryhmävideo- ja äänipuhelujen julkaisua.

Jopa 32 osallistujan FaceTime-ryhmäpuhelujen piti alun perin olla osa Applen vuoden merkittävintä ohjelmistopäivitystä, uutta iOS 12 -käyttöjärjestelmäversiota, jonka julkaisun odotetaan tapahtuvan todennäköisesti syyskuun aikana.

Tänään julkaistun iOS 12:n seitsemännen beetatestiversion julkaisutiedoissa Apple kuitenkin kertoo, että ryhmä-FaceTime on poistettu, sillä se ei tule olemaan osa iOS 12:n ensimmäistä julkaisua, vaan tullaan julkaisemaan osana myöhempää ohjelmistopäivitystä myöhemmin syksyn aikana.

Lisäksi ryhmä-FaceTime esiteltiin keskeisenä osana myös Mac-tietokoneiden macOS Mojave -päivitystä, jolle ne myös ovat nyt tulossa vasta myöhemmin.

Syitä FaceTime-ryhmäpuhelujen julkaisun viivästymiseen ei tiedetä, mutta ilmiselvää on, että Apple on kohdannut kehitystyössä jonkinlaisia haasteita, joiden ratkaiseminen vaatii vielä lisätyötä ja -aikaa.

Apple on viime aikoina kunnostautunut ikävällä tavalla suurieleisesti julkistamiensa uusien ominaisuuksien lykkääntymisessä.

Nyt ryhmä-FaceTimen osalta Apple sentään lupaa ominaisuuden mukaan jo myöhemmässä päivityksessä tämän syksyn aikana, joten yhtä pitkää myöhästymistä ei pitäisi olla tällä kertaa luvassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja