Apple kertoi tulevasta iOS 11.3 -päivityksestä – mahdollisuus kytkeä pois kohuttu virranhallintatoiminto, parannuksia lisättyyn todellisuuteen ja paljon muuta

Apple on kertonut ennakkotietoja tulevasta iOS 11.3 -päivityksestä. iOS 11.3 tulee tuomaan useita uudistuksia, kuten lisää tietoa akun tilasta ja suorituskykyyn vaikuttavan virranhallintatoiminnon pois kytkemisen mahdollisuuden, lisää animoituja emojeja, parannuksia lisätyn todellisuuden kykyihin, uudet yritystoiminnot Viesteissä sekä musiikkivideot osaksi Apple Musicia.

iOS 11.3:n ensimmäinen beetatestiversio on julkaistu jo rekisteröityneille sovelluskehittäjille ja laajasti päivityksenä julkaistavana julkaisuversiona päivitystä odotetaan Applen mukaan kevään aikana, ilmeisesti aiemman viestinnän perusteella maaliskuussa.

Alla on käyty läpi iOS 11.3:n tuomia uudistuksia.

Tietoa akun tilasta ja virranhallintatoiminto pois haluttaessa

iOS 11.3:n odotetuimpiin uudistuksiin kuuluvat Applen jo aiemmin lupaamat lisätiedot laitteen akun tilasta ja vaihtosuosituksesta asetuksista sekä mahdollisuus kytkeä pois laajaa kohua viime aikoina herättänyt virranhallintatoiminto, joka vähentää heikentyneillä akuilla varustettujen iPhone-puhelinten yllättäviä sammumisia mutta vaikuttaa samalla heikentävästi suorituskykyyn.

Akun tilasta kertova toiminto on tulossa iPhone 6:lle ja uudemmille, ja mahdollisuus kytkeä virranhallintatoiminto pois puolestaan iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus -puhelimiin, joihin Apple on virranhallintatoiminnon toistaiseksi esitellyt.

Akkuun ja suorituskykyyn liittyvät uudet mahdollisuudet eivät ole vielä mukana tänään sovelluskehittäjien ladattavaksi tulevassa ensimmäisessä beetatestiversiossa, vaan tulevat mukaan vasta hieman myöhemmin.

Neljä uutta animojia

Apple esitteli animoidut, käyttäjän kasvojen mukaan elehtivät emojit, Animojit, iPhone X:n yhteydessä. iOS 11.3 tulee tuomaan neljä animojia lisää valikoimaan – lohikäärmeen, karhun, pääkallon ja leijonan – nostaen kokonaismäärän 16 animojiin. Animojeja voi lähettää helposti osana iMessage-viestejä yhdessä tallennetun äänen kanssa.

Lisätyn todellisuuden ARKit-sovelluksiin useita parannuksia

iOS 11:ssä alun perin esitelty lisätyn todellisuuden sovellusten kehittämistä helpottamaan tuotu ARKit kehittyy myös iOS 11.3:n myötä tulevalla 1.5-versiolla. Uutta on horisontaalisten pintojen, kuten lattian, pöytien ja tuolien ohella myös vertikaalisten pintojen tunnistaminen ja näin mahdollisuus asettaa niille virtuaalia objekteja. Lisäksi ARKitin kyky havainnoida esimerkiksi pyöreitä pöytiä paranee. Parannusten lopputuloksena sovelluskehittäjät voivat luoda parempia lisätyn todellisuuden sovelluksia, jotka integroituvat paremmin ympäröivän maailman kanssa. Esimerkiksi julisteet, merkit ja taideteokset voidaan herättää jatkossa ARKitin päivitysten myötä eläviksi virtuaalimaailmassa uuden 2D-tunnistuksen avulla.

ARKitin suhteen myös kamerakuvan tarkkuutta kasvatetaan 50 prosentilla 1080p-tasolle 720p-tarkkuudesta ja mukaan tulee automaattitarkennuksen tuki.

Terveystiedot kumppanisairaaloilta ja klinikoilta Terveys-sovellukseen

Uutena ominaisuutena iOS 11.3 tulee tuomaan viralliset terveystiedot osaksi Terveys-sovellusta. Terveys-sovelluksesta voi jatkossa löytyä sairaaloiden ja klinikoiden tallentamia terveystietoja, jos ne tekevät yhteistyötä Applen kanssa. Lisäksi nämä voivat toimittaa esimerkiksi laboratoriotestien tulokset, lääkkeisiin liittyvät päivitykset ja muut ilmoitukset sovelluksen kautta.

Suomessa Terveys-sovellusta laajentavan uuden ominaisuuden merkitys jäänee aluksi vähäiseksi ennen kuin siihen mahdollisesti liittyy mukaan suomalaisia kumppaneita. Alkuvaiheessa kumppaneita on mukana vain Yhdysvalloista.

Yritysviestintää Viestit-sovelluksessa

iOS 11.3 merkitsee myös Applen yritysviestitoiminnon lanseerausta.

Apple on tuomassa Viestit-sovellukseensa lisätoimintoja viestintään yritysten kanssa. Ensimmäisiä kumppaneita ovat esimerkiksi Discover, Hilton, Lowe’s ja Wells Fargo. Viestien uudet toiminnot helpottavat asiakaspalvelun kanssa keskustelua, ajanvarusten tekoa sekä Apple Paylla hoidettavia maksuja Viestit-sovelluksessa. Applen yritysviestitoiminto ei jaa yhteystietoja yrityksille ja viestinnän voi päättää milloin haluaa.

Musiikkivideot Apple Musiciin ja muuta

Apple Music -palvelu on saamassa lisäsisällöksi musiikkivideot. Applen mukaan musiikkivideoita voi katsella jatkossa Apple Musicissa ilman mainoksia.

Myös Apple News -uutissovelluksessa nostetaan jatkossa paremmin esille videoita suosituksissa sekä parannetaan samalla suosituimman sisällön osiota.

Applen HomeKit-kotilaiteyhteydet tulevat jatkossa helpommin kehittäjien käytettäväksi, kun olemassa oleviin laitteisiin voidaan lisätä HomeKit-tuki ohjelmistoperustaisesti.

Lisäksi Apple on kertonut iOS 11.3 -päivityksen jälkeen iPhonen lähettävän automaattisesti sijainnin viranomaiselle soitettaessa hätäpuhelu maissa, jotka tukevat Advanced Mobile Location -tekniikkaa. Ominaisuuden pitäisi näin toimia myös Suomessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja