Appelsiiniset puurorieskat

Ryynirieskaan käytetään puuroa, jolloin rieskaan saada hyvä, pehmeä suutuntuma. Käytä rieskaan esim. tähteeksi jäänyttä aamupuuroa tai hyvin hautunutta ohrapuuroa. Rieska maistuu sellaisenaan tai voin, juuston tai marmeladin kera.

Tähän rieskaan voi käyttää appelsiinimarmeladin tilalla omenasosetta.

Uunipellillinen:

5 dl tähteeksi jäänyttä Myllyn Paras Kaura-, KARU- tai Neljän Viljan Hiutaleista valmistettua puuroa
1 dl appelsiinimarmeladia
1 tl mineraalisuolaa
1 muna (omega-3)
2 dl Myllyn Paras Hiivaleipä- tai Ohrajauhoja
2-3 rkl rypsiöljyä

Tee näin:

Sekoita jäähtyneen puuron joukkoon appelsiinimarmeladi, suola, muna ja jauhot sekä hieman öljyä.

Jaa taikina reilun lusikan kokoisina nokareina uunipellille leivinpaperin päälle ja painele nokareet mataliksi jauhotetuin käsin. Voit myös kaataa taikinan voidellun leivinpaperin päälle uunipellille ja levittää tasaiseksi.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla, pieniä rieskasia n. 15 min ja isoa levyä n. 20 - 25 min. Rieska maistuu lämpimänä sellaisenaan tai appelsiinimarmeladin kera.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat