Anu Saagimin möläytys sai porilaiset vastarintaan

Anu Saagimin tylyt sanat saivat porilaiset puolustamaan kotikaupunkiaan.

Porilaiset ovat hurahtamiseen taipuvainen heimo. Nyt he ovat hullaantuneet kaupunkinsa kauneuteen. Kameroihin tallentunutta kaupunkirakkautta ladataan päivittäin suositulle Facebook-sivustolle Mu Pori o kaunis.

Kaikki käynnistyi oudosta sattumasta. Niinhän hyvät oivallukset usein syntyvät. Ja pakko kai se on tämä menestystarinan nariseva kantaäitikin mainita. Anu Saagim kertoi viime vuoden elokuussa radiohaastattelussa joutuneensa nuorena tyttönä naimisiin porilaisjuntin kanssa. Virolaiskaunotar möläytti uuden kotikaupunkinsa näyttäneen niin hirveältä, että teki mieli välittömästi palata takaisin Neuvostoliittoon. Pori Jazziinkaan hän ei ole ahdistukseltaan päässyt koskaan käymään, vaikka mieli tekisi.

Haastattelusta kuultuaan pitkään viestintä- ja media-alan yrittäjänä toiminut Taru Jussila päätti iskeä. Hän oli asunut Porissa jonkin aikaa ja kyllästynyt oikomaan tuttujensa vääriä mielikuvia kaupungista, joka oli kovin kaunis ja hyvä paikka asua.

Hetkeen tarttumisesta syntyi nopeasti yhteisösovellus Facebookiin Mu Pori on kaunis -sivusto, joka on jo nyt laajentunut muun muassa nettisivustoksi, digikuvanäyttelyiksi, geokätköilyreiteiksi, kalenteriksi, luennoiksi sekä kaupunki- ja maisemakulttuuriseuraksi.

Facebook-sivulle voi kuvia laittaa jokainen, joka on taltioinut porilaisesta maisemasta oivan otoksen. Melkein päivittäin joku äkkää uuden kivan tulokulman joidenkin rujoksi luulemaan kaupunkiin.

Ja sen Anu Saagimin möläytykset työryhmä on luvannut jo unohtaa.

(MTV VIIHDE – STT – SOILA OJANEN)

Lue myös:

    Uusimmat