Antti Rinne syyttää hallitusta eriarvoistumisen lisäämisestä: "Palkitsee hyvin toimeentulevia ja leikkaa vähän tienaavilta"

Antti Rinne syyttää hallitusta eriarvoistumisesta 1:54

Hallituspuolueet saivat tänään kylmää kyytiä SDP:n pääministeriehdokas Antti Rinteeltä puoluevaltuuston kokouksessa Hämeenlinnassa.

Katso video: Antti Rinne: Hallitus on politiikallaan osoittanut, että SDP:tä todella tarvitaan!

Hänen mukaansa hallitus on tehnyt rajusti eriarvoistavaa politiikkaa ja heikentänyt suomalaista hyvinvointivaltiota.

– Hallitus on halunnut palkita hyvin toimeentulevia rikkaita ihmisiä veronkevennyksillä. Samaan aikaan opiskelijoilta, työttömiltä, lapsiperheiltä, eläkeläisiltä ja koulutuksesta on leikattu merkittäviä määriä, Rinne totesi.

Rinteen mukaan SDP aikoo ylläpitää gallupien kärkipaikkaansa lisäämällä ihmisten luottamusta tulevaisuuteen ja satsaamalla koulutukseen.

– Haluamme, että kaikki suomalaiset pysyvät mukana myös 2020–2030-luvuilla. Haluamme korjata hallituksen toimesta syntynyttä eriarvoisuuskehitystä; työelämässä mukana olevien ja työelämän ulkopuolella olevien välillä.

– Haluamme vahvistaa suomalaisen yhteiskunnan kykyä pärjätä muuttuvissa olosuhteissa, satsaamalla muun muassa tutkimukseen, koulutukseen ja tuotekehitykseen. Haluamme palauttaa tieteen ja tutkimuksen kunnian, Rinne sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat