Antti Reini yllättää: En ole lukenut yhtäkään Vares-kirjaa

Näyttelijä Antti Reini on profiloitunut Reijo Mäen luoman yksityisetsivän rooliin, mutta Vares-kirjoja hän ei ole koskaan avannut.

Antti Reini näyttelee jo seitsemättä kertaa yksityisetsivä Jussi Varesta tammikuussa ensi-iltaan tulevassa Reijo Mäen kirjaan perustuvassa Vares – Sheriffi -elokuvassa.

Elokuvien myötä Reini on sisäistänyt Vareksen roolin täydellisesti, mutta yllättää kertomalla, ettei hän ole lukenut yhtäkään Mäen menestysdekkareista, joihin elokuvat perustuvat.

– En ole lukenut niitä ja se on tietoinen valinta. Luen ne vasta sitten, kun tiedän, ettei enää tehdä yhtäkään Vares-elokuvaa, Reini linjasi Sheriffin lehdistötilaisuudessa tänään maanantaina.

– Edellisen elokuvan jälkeen pyysin Reijo Mäkeä lähettämään minulle itse valitsemansa kolme Varesta, mutta ennen kuin ehdin saada ne, sain tietää, että elokuvia tehdäänkin lisää. Joten ne jäivät odottamaan lukemista, hän kertoo.

Ja jos Reini saisi päättää, kirjat pysyisivät lukematta vielä pitkään.

– Toivottavasti elokuvia tehtäisiin lisää, koska niitä on todella hauska tehdä. Jos se on minusta kiinni, toivon, että pääsen lukemaan kirjat vasta 85-vuotiaana, hän heittää.

Lue myös:

    Uusimmat