Antti Railio taistelee mielisairautta vastaan: Olen miettinyt, lopetanko kaiken

Laulaja avautuu Facebookissa sairaudesta, joka on varjostanut hänen elämäänsä varhaisnuoruudesta asti.

Laulaja Antti Railio paljastaa Facebookissa julkaisemassaan hyvin avoimessa kirjoituksessa sairastaneensa varhaisnuoruudesta asti kaksisuuntaista mielialahäiriötä.

– Mulla kului vuosia, lähes kymmenen vuotta, eräässä vaiheessa elämääni hukkaan masennuksen kynsissä. Nuoruudessani mulla saattoi kulua viikkoja niin, etten vastannut kenellekkään puhelimeen saatika avannut ovea. Yön turvin kävin ostamassa jostain huoltoasemalta tms. jotain, etten kuolisi nälkään, niillä roposilla mitä jäi päihteiden jälkeen jäljelle, Railio kirjoittaa.

Hän myöntää, että vuosien varrella myös oman elämän päättäminen on ollut mielessä.

– Olen aina yrittäy olla kaikille kiltti ja siinä samalla satuttanu montaa ihmistä sillä, etten ole kyennyt puhumaan omasta päänsisäsestä mailmasta, missä olen eläny kohta 20 vuotta täysin yksi. En osaa laskea montako kertaa oon miettiny lopettaako kaiken vai mitä, hän kirjoittaa.

Railio myös kertoo käyneensä tänä keväänä läpi elämänsä ehkä pahimman burnoutin.

– Mä vietin nyt pari viikkoa yksin lähestulkoon kokonaan käymättä pesulla, ajamatta partaa jne. Mä heräsin ehkä joskus 22–24 aikaan ja valvoin yksin yön, katselin ku pimeys pikkuhiljaa vaihtui valosempaan. Kuuntelin lintujen laulua, kyynelehdin ja nauroin samaan aikaan. Kysyin iteltäni monesti, mitä mä haluan, miksi mä teen näin!?

Vaikean kauden jälkeen hän kokee nyt, että on ensimmäistä kertaa päässyt niskan päälle sairaudestaan.

– Heräsin yhtäkkiä kuin pitkästä unesta ja huomasin, että päästääkseni eteenpäin mun oli ehkä käytävä pohjalla ja vielä kaivauduttava sen pohjamudan alle ja peruskalliioon ja itkien hakata se rikki ja kaivettava kaikki jären hippuset ja rippeet sieltä esiin, hän kirjoittaa.

Yksi syy siihen, miksi Railio haluaa pitää itsensä kasassa ja kunnossa, ovat hänen kaksi lastaan.

– Mulla on kaksi upeaa ja rakasta lasta, joille tahdon olla paras mahdollinen isä, mitä maa päällään kantaa, hän vannoo.

Lue koko Railion pitkä kirjoitus täältä. Kirjoitus keräsi hetkessä satoja tykkäyksiä ja kannustavia kommentteja Facebookissa.

Lue myös:

    Uusimmat