Antti Niemi näkee Erling Braut Hålandissa yhtäläisyyksiä ruotsalaistähden kanssa – esittää kaksi toivetta norjalaissensaation uralle

3:47
Antti Niemi ja Petri Pasanen pohtivat, miksi Erling Braut Håland on niin hyvä.

Norjalainen superlupaus Erling Braut Håland on ollut jalkapallomaailman puheenaihe tiistain Mestarien liigan ottelun jälkeen. Dortmundin Håland iski kaksi maalia PSG:n verkkoon neljännesvälierän avausosassa Saksassa.

C Moren asiantuntija Antti Niemi hämmästeli Mestarien liiga -studiossa, miten Håland näyttää aina löytävän uuden vaihteen koneestaan.

– On olo, että tämä vain paranee ja paranee.

Itävaltalaisesta Red Bull Salzburgista vuoden alussa Dortmundiin siirtynyt Håland on jatkanut Bundesliigassa siitä, mihin Itävallassa jäi. Maaleja on syntynyt kuin liukuhihnalta.

– Hän on ollut absoluuttisella huipulla kuitenkin suhteellisen lyhyen aikaa. Kun hän siirtyi Bundesliigaan, kysymys oli, pystyykö hän jatkamaan samaa tahtia. Mitä vielä. Otteet ovat vain parantuneet, ja tulee toinen toistaan hienompia maaleja.

Niemen mielestä Håland on fyysisiltä ominaisuuksiltaan poikkeuksellinen pelaaja. Niemi vertaa Hålandin fysiikkaa Zlatan Ibrahimoviciin ja Edin Dzekoon.

– Maailman jalkapallossa ei ole liikaa tällaisia pelaaja. Hän on kookas pelaaja, joka on teknisesti hyvä ja kaiken lisäksi nopea sekä lyhyellä että pitkällä matkalla.

Myös Hålandin asenne ja työmoraali herättävät ihailua.

– Nyt hän on nuori ja täynnä intoa. Toivottavasti hän ei koskaan menetä työmoraalia, joka hänellä on.

Niemellä on myös toinen toive Hålandin suhteen.

– Toivottavasti hän pysyy terveenä ja kehitys vielä jatkuu, ja meillä on ilo katsoa häntä vielä 15 vuotta.

 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.