Antti Litja lähti Mielensäpahoittajaksi pojanpoikansa pyynnöstä

Studio55.fi-lähetyksessä vieraillut Antti Litja kertoi, kuinka päätyi Mielensäpahoittajaksi.

Näyttelijä Antti Litja on ollut Mielensäpahoittaja jo viisi vuotta. Dome Karukosken ohjaamaan elokuvaan hän ei kuitenkaan olisi aluksi halunnut lähteä mukaan. Mielensä hän muutti pojanpoikansa pyynnön takia.

– ”Kyllähän sun täytyy vaari se elokuva tehdä”. Niin se ratkaisi sen. Enhän minä voinut sanoa sellaiselle isolle nuorelle miehelle ei, Litja kertoi, ja kuvaili, kuinka Litjan tehtyä päätöksen tyytyväinen nuori mies oli korkeuksista halaillut isoisäänsä.

Litjan rooli Mielensäpahoittajana alkoi radioteatterista. Litja oli tyytyväinen kun sai lukea kirjaa hämärässä studiossa kaikessa rauhassa, ilman muita näyttelijöitä. Pitkään kuva Mielensäpahoittajasta perustui vain kuulijoiden mielikuviin.

Ensimmäisen kerran Mielensäpahoittaja nähtiin televisiossa presidentinvaalien aikaan vuonna 2012. Mielensäpahoittaja hakkasi puita ja tarpoi lumihangessa, veti Suomen lippua perässään, joi kahvia ja lupaili paljon kaikkea ja puhui ja puhui.

Sauli Niinistö ja Pekka Haavisto olivat jäljellä, ja sitten siihen tulee Mielensäpahoittaja kolmanneksi. Olen ihan varma, että sain muutaman äänen, Litja naurahti.

Mielensäpahoittaja-hahmo on radiokuunnelmien ja viime viikolla ensi-iltaan tulleen Karukosken ohjaaman elokuvan lisäksi myös näyttäytynyt useilla teatterilavoilla. Esimerkiksi näyttelijä Esko Roine on esiintynyt Mielensäpahoittajan roolissa Tampereella ja Helsingissä.

Litja kertoo kuulleensa Mielensäpahoittaja-kirjan kirjoittaneelta Tuomas Kyröltä muutama vuosi sitten, että Mielensäpahoittajaa esitettiin 21 teatterissa – Mielensäpahoittajia oli tuolloin siis jo 21. Litja sanoo, että rooli ei katso ikää, mutta kanttia se vaatii.

– Täytyy olla aika hyvä näyttelijä, että pystyy hyväksymään nämä Mielensäpahoittajan kuviot.

Millaista oli tehdä yhteistyötä nuorten miesten kanssa Mielensäpahoittaja-elokuvassa? Mitä Antti Litja ajattelee näyttelijyydestä? Katso lähetys.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja