Antti J. Jokista vastaan nostettu petossyyte hylättiin

Jokinen on voittanut Nicholas North -elokuvan tuotantoon liittyneen oikeudenkäynnin.

Elokuvaohjaaja Antti J. Jokista vastaan nostettu syyte törkeästä petoksesta on hylätty Lapin käräjäoikeudessa.

Rovaniemeläinen matkailupalveluyritys Sava Group Oy nosti Jokista vastaan syytteen, jonka mukaan tämä olisi harhauttanut yrityksen sijoittamaan yhtiönsä Estar Studios Ltd:n osakepääomaan 600 000 euroa lupaamalla Nicholas North -fantasiaelokuvan tekopaikaksi Rovaniemen.

Syytteen mukaan osakepääomamaksun ainoana perustana oli elokuvakylän sijoittaminen Rovaniemelle ja asianomistajayhtiön majoitus- ja ruokailupalvelujen käyttäminen elokuvaa tehtäessä. Kuitenkin samaan aikaan syytteen mukaan Jokinen oli käynyt neuvotteluja elokuvakylän sijoittamisesta Leville.

Syyttäjä vaati Jokiselta 600 000 euron vahingonkorvausmaksua korkoineen sekä asianomistajan oikeudenkäyntikulujen korvaamista. Lisäksi hänelle vaadittiin neljän vuoden liiketoimintakieltoa.

Lapin käräjäoikeus on hylännyt syytteen ja kaikki asianomistajan vaatimukset. Valtio on velvoitettu korvaamaan Jokisen oikeudenkäyntikulut, reilut 46 000 euroa. Käräjäoikeus katsoi, että Jokinen on ainoastaan luvannut, että Nicholas North -elokuvan tuotantopaikka on Rovaniemi, mutta että elokuvaa voidaan kuvata ympäri Lappia.

Jokinen ei myöskään ole käräjäoikeuden käsityksen mukaan luvannut, että majoitus- ja ruokailupalvelut hankittaisiin Sava Group Oy:lta, sillä hänellä ei ollut oikeutta sitoutua siihen osakeyhtiön puolesta.

Antti J. Jokinen on kommentoi syytteen hylkäämistä lähettämässään tiedotteessa.

– Olen kuitenkin erittäin tyytyväinen, että Suomessa oikeuslaitos toimii ja päätös oli niin oikeudenmukaisesti perusteltu. Oli kunnia-asia lukea totuus myös vihdoinkin minun puolestani, Jokinen sanoo.

Juttua muokattu kello 14.42: Lisätty Jokisen kommentti..

Lue myös:

    Uusimmat