Mainos

Promoottori Kalle Keskisen talousrikostuomio - "Toiminut tahallaan ja suunnitelmallisesti"

Lukuisten maailmantähtien Suomen-konsertteja järjestänyt promoottori Kalle Keskinen sai tiistaina ehdottoman vankeustuomion useista talousrikoksista.

– Keskinen on toiminut tahallaan ja suunnitelmallisesti, oikeuden puheenjohtaja, laamanni Olavi Leppämäki sanoo MTV Uutisille.

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus määräsi Keskiselle kahden vuoden neljän kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen vuosina 2009–2014 tehdyistä rikoksista. Tuomio tuli kahdesta törkeästä kirjanpitorikoksesta, kahdesta törkeästä velallisen epärehellisyydestä, törkeästä velallisen petoksesta, velkojansuosinnasta, törkeästä veropetoksesta ja veropetoksesta.

Keskinen on muun muassa laiminlyönyt tilinpäätöksen laatimisen sekä merkinnyt kirjanpitoon harhaanjohtavia tai vääriä tietoja. Törkeässä veropetoksessa kyse on ilmoittamatta jätetyistä käteismyyntituloista. Myös arvonlisäveroja on jätetty ilmoittamatta ja maksamatta kymmeniä tuhansia euroja.

Keskiselle langetettiin yli neljän vuoden mittainen liiketoimintakielto, joka päättyy 1.1.2020.

Kalle Keskisen on tuonut Suomeen keikkailemaan muun muassa seuraavat maailmantähdet:

Bon Jovi

50 cent

Britney Spears

Bryan Adams

Backstreet Boys

Guns N´Roses

Avicii

Kanye West 

Snoop Dogg

Jay-Z

Lähde: Wikipedia


Lisäksi hänet tuomittiin menettämään valtiolle saamansa rikoshyödyn 75 000 euroa ja maksamaan valtiolle puolustajan palkkiota sekä todistajakuluja yhteensä 22 500 euroa.

Keskinen: Tuomio pettymys

Syytteet koskivat Keskisen toimintaa Speed Promotions & Agencyn, Speed Festivals Oy:n, Speed Event Oy:n (nykyisin Loud´n Live Promotions Oy), Seinäjoen Vauhtiajot Oy:n ja JK Promotions Oy:n johdossa. Keskinen on toiminut yritysten toimitusjohtajana ja hallituksen ainoana jäsenenä.

Keskisen velkojina oli verottaja sekä sata yritystä. Hänet määrättiin korvaamaan Speed Festivals Oy:n ja Speed Promotion & Agency Oy:n konkurssipesille yhteensä yli 300 000 euroa.

Keskinen valittaa tuomiosta hovioikeuteen.

– Tuomio on suuri pettymys minulle ja sitä on mahdotonta hyväksyä sellaisenaan, Keskinen sanoo tiedotteessaan.

Käytännössä tuomio tarkoittaa sitä, että Keskisen henkilökohtainen liiketoimintakielto ja maksettavaksi määrätyt korvaukset tulevat heti voimaan. Muilta osin tuomio odottaa hovioikeuden päätöstä. Keskinen ei siis joudu tässä vaiheessa vankilaan, vaikka tuomio onkin ehdoton.

– Haluan korostaa edelleen, että en ole tehnyt tahallaan tai tarkoituksella mitään rikollista enkä ole saanut mitään henkilökohtaista taloudellista enkä muutakaan hyötyä, Keskinen jatkaa tiedotteessaan.

”Aina ollut vaikeuksia”

Esitutkintapöytäkirjoista käy ilmi, että Keskisen osaaminen raha- ja kirjanpitoasioiden hoitamisessa ei ole vakuuttanut ihmisiä, joiden kanssa hän on toiminut. Näin Keskisen työtoverit ja muut henkilöt lausuivat todistajina Keskisen ammattitaidosta:

– Aina on ollut jotain vaikeuksia. Esimerkiksi jos otat Bryan Adamsin, niin maksat 250 000 euroa ennakkoon ja sitten kassa on tyhjä, kertoi Keskisen liiketoimintaa jatkavan Loud´n Live Promotions Oy:n toimitusjohtaja poliisikuulustelussa heinäkuussa 2015.

– Talousasiat eivät varmaankaan ole hänen vahvin puolensa, mutta hän on hyvä neuvottelija yhteistyökumppaneiden kanssa, sanoi Keskisen palveluksessa työskennellyt mies.

– Kallen vahvuudet ovat enemmänkin tapahtumien taiteellisessa puolessa kuin kirjanpidollisessa, Keskisen yhtiön kirjanpitoa tehnyt nainen lausui.

Todistajakertomuksen mukaan Keskisen yhtiön ongelmana on ollut, että on ostettu liikaa kalliita artisteja, jotka ovat tuottaneet tappiota.

– Ei ole laskettu tarkkaan budjettia, kuinka paljon kukin tapahtuma tai konsertti tuottaa. Esimerkiksi on järjestetty tapahtumia liian pieniin paikkoihin eli vaikka se myytäisiin loppuun, ei tapahtumasta tulisi positiivista tulosta.

Yhtiön varoja oman talon rakentamiseen

Laamanni Olavi Leppämäen mukaan osoituksena Keskisen koko toiminnan suunnitelmallisuudesta on se, että Keskinen käytti yhtiön varoja oman talonsa rakentamiseen. Myös syyttäjän mukaan tämä oli rikosepäilyistä raskauttavin.

Syyttäjä Harri Ala-Lahti oli katsonut syytteissään, että Keskinen on aiheuttanut yrityksensä maksukyvyttömyyden ja pahentanut sitä luovuttamalla varoja itselleen tai muille yrityksilleen.

Keskinen on käyttänyt yhtiön varoja rakennuttamansa omakotitalon kustannuksiin noin 100 000 euroa. Varat hän on ottanut yrityksestä ilman liiketaloudellista perustetta, velkakirjaa ja lainojen takaisinmaksusuunnitelmaa.

– Rahoja on siirretty surutta yhtiöstä toiseen ilman liiketaloudellista perustetta, Ala-Lahti sanoo.

Keskinen ei poliisikuulusteluissa kaikilta osin edes muistanut, mihin kaikkeen yhtiön tililtä hänelle siirtyneitä varoja oli käytetty.

Uusi rikostutkinta menossa

Loud’n Live Promotions Oy on järjestänyt kesän aikana parikymmentä erilaista tapahtumaa, konserttia ja festivaalia eri puolilla maata. 

– Yritys elää ja voi hyvin sen toimivan johdon operoimana. Minä, Kalle Keskinen, jatkan yrityksen pääpromoottorina, Keskinen edelleen kirjoittaa tiedotteessaan.

Julkisuudessa on jo aiemmin kerrottu, että Keskisen toimiin kohdistuu uusi talousrikosepäily Loud`n Live Promotions Oy:ssä. Pohjanmaan poliisi vahvistaa meneillään olevan esitutkinnan MTV Uutisille.

– Tässä vaiheessa kyse on epäillystä törkeästä veropetoksesta. Rikosnimikkeet täsmentyvät, kun yhtiötä koskeva verotarkastus valmistuu, tutkinnanjohtaja Olli-Pekka Punkari sanoo.

Kalle Keskisen talousrikosjutun istuneen oikeuden kokoonpanoon tehtiin erityisjärjestelyjä, koska Keskisen lähisukulainen työskentelee Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa. Puheenjohtajana toiminut Olavi Leppämäki on Keski-Suomen käräjäoikeuden laamanni. 

 

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja