Antti J. Jokinen Kätilö-kuvauksista: Aiheet raskaita ja raastavia

Antti J. Jokisen ohjaaman Kätilö-elokuvan kuvaukset alkoivat toukokuun puolivälissä Liettuassa.

Puhdistus-elokuvasta tunnettu ohjaaja Antti J. Jokinen ohjaa parhaillaan Kätilö-elokuvan kuvauksia Liettuassa. Elokuva perustuu Katja Ketun palkittuun, saman nimiseen menestysromaaniin. Lapin sotaan sijoittuvan elokuvan kuvaukset ovat ohjaajan mukaan sujuneet ongelmitta.

– Täällä on hyvät tunnelmat ja olen kuvauksiin tosi tyytyväinen, Jokinen kertoo MTV.fille.

Elokuvaa varten Liettuaan on rakennettu kokonainen vankilaleiri. 

– Onhan tässä ollut erilaisia askareita. Leiri on rakennettu lavastekylänä, sillä eipä autenttisia vankileirejä juuri ole jäljellä. Suomeen sellaisen rakentaminen olisi ollut liian kallista ja tämä oli luontevaa, koska elokuva saa myös rahoitusta Liettuasta.

Vankileirin rakennuttaminen ei ole mitään edullista puuhaa, mutta Jokinen ei kommentoi budjettia sen enempää. Hän nauraa kuitenkin tottuneensa esittämään monenlaisia toiveita elokuviensa suhteen.

– Minä vain sanon mitä haluan ja sitten tuottajat suostuvat tai eivät suostu. Ei ainakaan liian edullisia toiveita ole kuulemma ollut, Jokinen nauraa.

"Työryhmä on kuin pieni perhe"

Lapin sotaan liittyvän elokuvan päärooleissa nähdään Krista Kosonen ja Lauri Tilkanen. Sota-ajan rakkaustarinaa kertovan elokuvan rooleissa nähdään myös muun muassa näyttelijät Pirkka-Pekka Petelius, Leea Klemola, Tommi Korpela ja Elina Knihtilä. Näyttelijät ovat perehtyneet aiheeseen joulukuusta asti ja Jokinen kiitteleekin porukan nivoutuneen hyvin yhteen.

– Näyttelijät ovat tehneet tosi paljon töitä tämän elokuvan eteen. Olen todella onnekas, että minulla on tällaiset näyttelijät mukana. Olemme kuin pieni perhe.

Tiivis yhteisö auttaa myös elokuvan rankkojen sota-aiheiden käsittelyssä.

– Teemme elokuvaa tosissaan, vaikka välillä tämä on raskasta ja raastavaa. Ohjaajana olen vastuussa näyttelijöistä, joten totta kai rankkojakin asioita käsitellään. Käymme asioita läpi ja pyrimme kuvauksissa pitämään muuten sitten kevyen tunnelman yllä, Jokinen kuvailee.

Juhannuksen jälkeen elokuvan kuvaukset siirtyvät Jäämerelle ja Lappiin. Ohjaajan mielestä onkin erityisen tärkeää, että suomalainen luonto on vahvasti esillä Lappiin sijoittuvassa elokuvassa.

– Juhannuksena käyn Lapissa tarkastelemassa sopivia kuvauspaikkoja. Tuolloin näyttelijöillä on kuitenkin vapaa väli juhannuksen viettoon, ohjaaja kertoo.

Kätilö-elokuvan ensi-ilta on vuonna 2015.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja