Antti Heikkilä: Kasviöljyt voivat olla terveydelle haitallisia

Studio55-ohjelmassa kuultiin maanantaina tiukkaa asiaa ravinnon terveysvaikutuksista. Päivän vieras, lääkäri Antti Heikkilä kertoi muun muassa ranskalaistutkimuksesta, jonka mukaan kasviöljyt voivat vahingoittaa suolistoa. Kasviöljyjen sijaan Heikkilä kehottaa nauttimaan eläinrasvoja.

− Jouluruoat kinkkuineen ovat ihan hyviä paitsi että niissä käytetään likaa sokeria. Myös suomalainen kinkku voi olla ongelmallinen, koska siinä on usein kemiallisia aineita kuten nitraatteja, Antti Heikkilä totesi.

Hän toivoisi, että vanha tapa syöttää kaikki ruokajäte sioille olisi edelleen käytössä. Nyt sikoja ruokitaan hänen mukaansa liian yksipuolisesti, mikä vaikuttaa paitsi lian makuun myös sen terveellisyyteen.

Moni sairaus paranee ruokavaliolla

Heikkilä vannoo vähähiilihydraattisen ja mahdollisimman vähän käsitellyn ruoan nimeen. Haukut saa muun muassa rasvaton maito, joka hänen mukaansa saattaa aiheuttaa esimerkiksi pahoja allergioita.

− Hyvin moni sairaus mielenterveysongelmista ihottumiin voi johtua jostakin ruokavaliosta. Ja hyvin usein syynä ovat nimenomaan viljatuotteet, mutta myös maito aiheuttaa paljon ongelmia.

Heikkilän oppien mukaan kaikki vilja- ja kevyttuotteet pitäisikin jättää suosiolla kaupan hyllylle.

− Kokeile viljatonta ruokavaliota kahden viikon ajan niin huomaat eron, hän vinkkaa.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän ohjelma!

Keskustelu jatkui radio-ohjelmassa, jonka voi kuunnella täältä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja