Anthony Joshualta tylyä uhoa, brittimestari asetti itselleen selkeän tähtäimen – "Sitä minä haluan"

Neljän nyrkkeilyliiton raskaan sarjan MM-titteleitä hallussaan pitävä Anthony Joshua janoaa yhä häneltä puuttuvaa WBC-liiton mestaruusvyötä.

Joshua palasi WBA-, IBF-, WBO- ja IBO-liittojen maailmanmestariksi, kun hän kukisti Andy Ruiz juniorin kaksikon välisessä uusintaottelussa viime lauantaina. Aiemmin juuri Ruiz juniorille tittelinsä menettänyt Joshua vei voiton nimiinsä yksimielisin tuomariäänin.

Heti lauantaisen ottelun jälkeen spekulaatiot ja keskustelut Joshuan seuraavasta vastustajasta lähtivät liikkeelle kulovalkean tavoin. Yksi todennäköinen vaihtoehto on hiljattain raskaaseen sarjaan siirtynyt alemman raskaan sarjan mestari Oleksandr Usyk, joka on WBO-liiton ykköshaastaja.

Vaikka WBO-liitto haluaa Usykille titteliottelun 180 päivän sisällä, janoaa Joshua itselleen ainoaa häneltä puuttuvaa MM-vyötä, joka on tällä hetkellä Deontay Wilderin hallussa. Wilder puolestaan kohtaa helmikuussa uusintaottelussa Tyson Furyn.

Jos Joshua ja Wilder-Fury -ottelun voittaja iskisivät yhteen, saataisiin nyrkkeilyn raskaaseen sarjaan vihdoin kiistaton mestari, joka pitäisi kaikkia arvostettujen nyrkkeilyliittojen mestaruusvöitä hallussaan. Joshua otti asiaan kantaan myös Twitterissä, jossa hän vetosi kannattajiensa voimaan, jotta viesti saadaan näkyville.

– Hommataan kiistaton trendaavaksi! Sitä minä haluan ja sitä ihmiset haluavat. Haluan sitä kovasti! Tulin ottaakseni vallan, enkä vain osallistuakseni, Joshua kirjoittaa uhoten Twitterissä.

Lue myös:

    Uusimmat