Antaa koirien haukkua: Tesla Model 3 hätistelee Jenkeissä jo myydyimpien henkilöautojen kärkeä

AMG, RS, GTI... Tätä automallien eri lyhenteet tarkoittavat 1:38

Teslan tulevaisuudennäkymät paranevat päivä päivältä. Kauppa lähti käymään, kun uutuusmallin tuotanto-ongelmat selätettiin ja tilattuja autoja on saatu toimitukseen.

Pääkuvan video

AMG, RS, GTI... Tätä automallien eri lyhenteet tarkoittavat

Teslan ongelmat Model 3:n tuotannon kanssa ovat nousseet otsikoihin pitkin vuotta. Viime aikoina uutisoinnissa on kuitenkin näkynyt positiivisempiakin sävyjä, sillä yhtiö on kertonut päässeensä asettamiinsa tuotantotavoitteisiin ja uskoo nousevansa voitolliseksi seuraavan kahden vuosineljänneksen aikana – pääosin Model 3:n vauhdittuneen tuotannon ansiosta.

Tällä kertaa myönteisiä Tesla-uutisia kuuluu myyntirintamalta. Heinäkuussa Model 3 nimittäin nousi Yhdysvalloissa seitsemänneksi myydyimmäksi henkilöautomalliksi, kun tilausjonoja on saatu purettua. Viime kuussa autoja meni kaupaksi 14 250 kappaletta. 

USA:n myydyimmät henkilöautot heinäkuussa (GoodCarBadCar)

  1. Toyota Corolla
  2. Toyota Camry
  3. Honda Civic
  4. Honda Accord
  5. Nissan Sentra
  6. Nissan Altima
  7. Tesla Model 3
  8. Hyundai Elantra
  9. Kia Optima
  10. Ford Fusion

Mikäli lukuun otetaan kaikki USA:ssa myydyt uudet autot, siis myös avolavat, katumaasturit ja tila-autot, oli Model 3:n sijoitus kahdeskymmenes, mikä ei ole missään määrin huono saavutus sekään.

Saavutuksesta vieläkin kovemman tekee se, että Model 3:n noin 35 000 dollarin hintaista karvalakkimallia ei ole vielä edes tarjolla.

Tällä hetkellä Tesla puskee Model 3:aan ulos tehtaalta noin 4 300 auton viikkotahdilla. Se on arvioinut, että elokuun lopussa autoja valmistuu viikossa jo 6 000 kappaletta. Yhteensä niitä on valmistettu hieman alle 60 000.

Lue myös:

    Uusimmat