Antaa koirien haukkua: Tesla Model 3 hätistelee Jenkeissä jo myydyimpien henkilöautojen kärkeä

1:38

Teslan tulevaisuudennäkymät paranevat päivä päivältä. Kauppa lähti käymään, kun uutuusmallin tuotanto-ongelmat selätettiin ja tilattuja autoja on saatu toimitukseen.

Pääkuvan video

AMG, RS, GTI... Tätä automallien eri lyhenteet tarkoittavat

Teslan ongelmat Model 3:n tuotannon kanssa ovat nousseet otsikoihin pitkin vuotta. Viime aikoina uutisoinnissa on kuitenkin näkynyt positiivisempiakin sävyjä, sillä yhtiö on kertonut päässeensä asettamiinsa tuotantotavoitteisiin ja uskoo nousevansa voitolliseksi seuraavan kahden vuosineljänneksen aikana – pääosin Model 3:n vauhdittuneen tuotannon ansiosta.

Tällä kertaa myönteisiä Tesla-uutisia kuuluu myyntirintamalta. Heinäkuussa Model 3 nimittäin nousi Yhdysvalloissa seitsemänneksi myydyimmäksi henkilöautomalliksi, kun tilausjonoja on saatu purettua. Viime kuussa autoja meni kaupaksi 14 250 kappaletta. 

USA:n myydyimmät henkilöautot heinäkuussa (GoodCarBadCar)

 1. Toyota Corolla
 2. Toyota Camry
 3. Honda Civic
 4. Honda Accord
 5. Nissan Sentra
 6. Nissan Altima
 7. Tesla Model 3
 8. Hyundai Elantra
 9. Kia Optima
 10. Ford Fusion

Mikäli lukuun otetaan kaikki USA:ssa myydyt uudet autot, siis myös avolavat, katumaasturit ja tila-autot, oli Model 3:n sijoitus kahdeskymmenes, mikä ei ole missään määrin huono saavutus sekään.

Saavutuksesta vieläkin kovemman tekee se, että Model 3:n noin 35 000 dollarin hintaista karvalakkimallia ei ole vielä edes tarjolla.

Tällä hetkellä Tesla puskee Model 3:aan ulos tehtaalta noin 4 300 auton viikkotahdilla. Se on arvioinut, että elokuun lopussa autoja valmistuu viikossa jo 6 000 kappaletta. Yhteensä niitä on valmistettu hieman alle 60 000.

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja