Antaa koirien haukkua: Tesla Model 3 hätistelee Jenkeissä jo myydyimpien henkilöautojen kärkeä

1:38

Teslan tulevaisuudennäkymät paranevat päivä päivältä. Kauppa lähti käymään, kun uutuusmallin tuotanto-ongelmat selätettiin ja tilattuja autoja on saatu toimitukseen.

Pääkuvan video

AMG, RS, GTI... Tätä automallien eri lyhenteet tarkoittavat

Teslan ongelmat Model 3:n tuotannon kanssa ovat nousseet otsikoihin pitkin vuotta. Viime aikoina uutisoinnissa on kuitenkin näkynyt positiivisempiakin sävyjä, sillä yhtiö on kertonut päässeensä asettamiinsa tuotantotavoitteisiin ja uskoo nousevansa voitolliseksi seuraavan kahden vuosineljänneksen aikana – pääosin Model 3:n vauhdittuneen tuotannon ansiosta.

Tällä kertaa myönteisiä Tesla-uutisia kuuluu myyntirintamalta. Heinäkuussa Model 3 nimittäin nousi Yhdysvalloissa seitsemänneksi myydyimmäksi henkilöautomalliksi, kun tilausjonoja on saatu purettua. Viime kuussa autoja meni kaupaksi 14 250 kappaletta. 

USA:n myydyimmät henkilöautot heinäkuussa (GoodCarBadCar)

 1. Toyota Corolla
 2. Toyota Camry
 3. Honda Civic
 4. Honda Accord
 5. Nissan Sentra
 6. Nissan Altima
 7. Tesla Model 3
 8. Hyundai Elantra
 9. Kia Optima
 10. Ford Fusion

Mikäli lukuun otetaan kaikki USA:ssa myydyt uudet autot, siis myös avolavat, katumaasturit ja tila-autot, oli Model 3:n sijoitus kahdeskymmenes, mikä ei ole missään määrin huono saavutus sekään.

Saavutuksesta vieläkin kovemman tekee se, että Model 3:n noin 35 000 dollarin hintaista karvalakkimallia ei ole vielä edes tarjolla.

Tällä hetkellä Tesla puskee Model 3:aan ulos tehtaalta noin 4 300 auton viikkotahdilla. Se on arvioinut, että elokuun lopussa autoja valmistuu viikossa jo 6 000 kappaletta. Yhteensä niitä on valmistettu hieman alle 60 000.

Lue myös

  Uusimmat

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja