Annimari Korte teki kovan ratkaisun arvokisakesästään – kolmen vuoden työ valui hukkaan: "Se ei ole vaihtoehto"

Annimari Korte testasi jalkansa kestävyyttä, keskiviikkona edessä suuri päätös kisakauden jatkosta 1:41
Tiistaina Turussa jalkansa kestävyyttä testannut Annimari Korte kertoi tunnelmistaan pettymyksen keskellä.

Annimari Korte on kärsinyt alkukaudesta vaivoista, eikä juoksu ole kulkenut. Aituri joutui jättämään Espoon Motonet GP:ssä juoksun kesken, ja Paavo Nurmi Gamesissa tulos oli valovuosien päässä totutusta tasosta.

Tiistaina Turussa satasen 13,48 sekuntiin aitonut ja alkueriin jäänyt Korte julkaisi selvityksen tilanteestaan sosiaalisessa mediassa keskiviikkona.

– Kun koko vuoden tekee joka päivä kaikkensa, että voisi tehdä hyviä tuloksia, ja sitten juuri kisakauden alkaessa tulee vamma, joka estää tuloksenteon, tuntuu, että koko vuoden työ menee hukkaan, Korte kirjoittaa Instagramissa.

Espoon GP:n jälkeen Korte puhui, että toinen jalka pettää alta tuntemattomasta syystä. Myöhemmin hän avasi, että istuinkyhmyn luu on turvonnut, eli kyseessä on hänen mukaansa todennäköisesti alkava rasitusmurtuma.

Korte kävi läpi takareisileikkauksen viime kauden jälkeen, ja sanoi ennen kauden alkua olevansa kovassa kunnossa.

– Vielä pahemmalta tuntuu itsellä nyt, kun vaativan leikkauksen ja puolen vuoden loistavasti onnistuneen kuntoutuksen jälkeen tulee uusi vamma juuri kun treeneissä alkoi tulla ennätyksiä.

Tämä kesä on ollut sadan metrin aitojen Suomen ennätysnaisen mielessä jo pitkään.

– MM-kisoja oli odotettu ja niitä varten tehty töitä lähes kolme vuotta, EM-kisoihin lähes neljä vuotta.

Kortteen julkaisun lopussa on ratkaiseva tieto kesän arvokisoista. Nainen kertoo suoraan, että reilun kuukauden päästä Oregonin Eugenessa kisattavat MM-kilpailut tulevat liian aikaisin.

– Nyt ainakin MM-kisat pitää vaan unohtaa ja toivoa, että jalka rauhoittuisi niin, että voisi EM-kisoihin tähdätä. Optimaalista olisi levätä muutama viikko, mutta se ei ole vaihtoehto.

Yleisurheilun EM-kisat järjestetään Münchenissä 15. elokuuta alkaen.

Katso Kortteen julkaisu alta.

Lue myös:

    Uusimmat