Annimari Korte selvensi saamiensa pistoshoitojen taustoja – lähti pikahälytyksellä Unkariin ja kilpailee maailman kärkeä vastaan

2:24
Annimari Korte juoksi Turussa ensimmäiseen Suomen mestaruuteensa.

Pika-aituri Annimari Korte kilpailee keskiviikkona 100 metrin aitajuoksussa Unkarissa. Pikahälytyksellä kisaan lähtenyt Korte pääsee saa vastaansa maailman tämän kauden koko kärkikaartin.

Starttiviivalle Kortteen kanssa asettuvat keskiviikkona muiden muassa Yhdysvaltaojen Sharika Nelvis, Alankomaiden Nadine Visser, Valko-Venäjän Elvira Hermann ja Unkarin Luca Kozak

Naisista Visser ja Hermann ovat tällä kaudella juosseet maailmantilaston kolmosaikaa hallussaan pitävää Kortetta nopeammin. Visserin kauden paras on Turun Paavo Nurmi Gamesissa juostu 12.68. Hermann on juossut ajan 12.73 ja Korte 12.76. Kozakin kauden paras noteeraus on 12.83.

Nelvisiltä ei löydy tältä kaudelta aikaa 100 metrin aidoista, mutta hänen ennätyksensä on hurja 12.34 vuodelta 2015.

Korte kertoi maanantaina Twitterissä kutsun Unkariin tulleen nopealla hälytyksellä. Aiturin piti alkujaan kilpailla Puolassa, mutta koronaviruksen aiheuttamat matkustusrajoitukset tiukentuivat, eikä matka ollut mahdollinen.

Maanantaina Korte kertoi Twitterissä, että matkustusrajoitukset ovat sekoittaneet hänen loppukauden kisakalenteriaan. 

– Valitettavasti kiristyneiden matkustusrajoitusten vuoksi jouduin perumaan puolet loppukauden kisoista, vaikka kyseessä on työmatkat. Elämäni kunnossa tottakai haluaisin kisata pian, mutta mielestäni rajoitukset ovat tärkeitä ja urheilu toissijaista ihmisten terveyteen.

Pian kutsu kävi kuitenkin Continental Tourin kilpailuun Unkariin, joka on yksi harvoista Euroopan maista, joihin Suomesta voi matkustaa ilman karanteenia paluun jälkeen.

Oikoi epäselvyyksiä

Tiistaina Korte julkaisi Twitterissä myös tiedotteen liittyen kortisonipistoksiin, joita hän on kesän aikana saanut takareisivaivaansa. Korte kertoo tiedotteessa saaneensa takareitensä jänteen ympärille tulehduksen hoitoon kortisonipistoksen, joka on normaali lääketieteellinen toimenpide. 

– Kyseessä ei ole lihaksensisäinen tai suun kautta otettava kortisoni, jotka ovat urheilussa kiellettyjä.

Korte mainitsee haluavansa tiedotteella korjata väärinymmärryksiä, ettei asia jäisi kenellekään epäselväksi.

C More 1 lähettää Gyulai István Memorial -kilpailun keskiviikkona kello 18 alkaen.


Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja