Annimari Korte julkaisi kuvan leikkauspöydältä – jännettä venytettiin, luuhun porattiin reiät

Takareisivaivoista kärsinyt pika-aituri Annimari korte on käynyt leikkauksessa. Korte julkaisi torstaina Instagramissa kuvan, jossa makaa leikkauspöydällä.

Korte kilpaili heinäkuun lopussa Tokion olympialaisissa. Korte juoksi alkuerässä ajan 13.06 ja karsiutui jatkosta. Kesäkuussa Turussa Korte juoksi kauden parhaansa 12.91. Kortteen ennätys ja samalla Suomen ennätys on toissa vuonna juostu 12.72.

Kausi kuitenkin päättyi leikkauspöydälle. Korte toivoo, että pitkään kiusanneet vaivat saatiin nyt korjattua.

– Molemmat takareidet leikattu onnistuneesti, Korte kirjoittaa Instagramissa.

– Oon niin onnellinen, että pystyin juoksemaan kovia aikoja ja olympialaisissa, mutta toivottavasti kolmen vuoden jatkuvat ja koko ajan pahenevat kivut loppuisivat nyt.

Voit katsoa Kortteen julkaisun alta tai tästä linkistä.

Urheiluliiton tiedotteessa Korte kertoo, että leikkaus onnistui hyvin.

– Molemmista takareisistä venytettiin jännettä ja poistettiin arpikudosta ja kiinnikkeitä. Lisäksi vasemman jalan puolelle, jossa jänne oli revennyt, porattiin pienet reiät luuhun, jotta uudistuminen tapahtuisi paremmin, Korte kertoo tiedotteessa.

– Jaloista otettiin keskiviikkona magneettikuvat. Niissä näkyi, että vasemman takareiden jänne oli revennyt ja oikealla puolella, joka oli revähtänyt useita kertoja, oli pientä turvotusta. Päätettiin, että leikataan samalla kertaa molemmat jalat.

Leikkausta seuraa pitkä kuntoutus. Hän sanoo Kalevan kisojen ja Ruotsi-ottelun jättäminen väliin oli vaikea päätös. Kun leikkaus tehtiin jo nyt, saa Korte kuitenkin kuukauden enemmän kuntoutusaikaa ennen ensi kautta. Kuntoutus alkaa hitaasti.

– Neljän viikon päästä pääsee vesijuoksemaan ja kuuden viikon päästä pyöräilemään. Hölkätä voi noin 2,5 kuukauden kuluttua. Nämä tosin ovat vain arvioita.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja