Annimari Korte järkyttyi tiedosta – huippuvalmentaja menehtyi mahdollisesti koronavirukseen: "Ilman häntä minulla ei olisi ollut niin hyvää kautta"

Maanantaina 58-vuotiaana menehtynyt brittivalmentaja Lloyd Cowan tuli tutuksi myös suomalaisaituri Annimari Kortteelle. SE-nainen antaa hyvästä viime kaudestaan kiitosta Cowanille.

Muun muassa brittilehti The Guardianin useasta lähteestä saamien tietojen mukaan Cowanin epäillään kuolleen koronaviruksen aiheuttamiin oireisiin. Valmentaja oli kärsinyt terveysongelmista jo usean vuoden ajan.

Cowan valmensi urallaan useita 110 metrin ja 400 metrin aitajuoksijahuippuja, kuten moninkertainen arvokisavoittaja Christine Ohuruogu, Andy Turner ja hänen oma poikansa Dwayne Cowan.

Myös esimerkiksi pituushypyn olympiavoittaja Greg Rutherford ja pikajuoksijalegenda Linford Christie jakoivat kiitosta Cowanilta saamistaan opeista.

Suomalaisaituri Annimari Korte tutustui menestysvalmentajaan viime keväänä. Tieto Cowanin kuolemasta kolahti myös häneen.

– Olen niin pahoillani hänen perheensä ja urheilijoidensa puolesta. Hän oli niin mahtava persoona, Korte pahoitteli Twitterissä.

– Ilman häntä minulla ei olisi ollut niin hyvää kautta viime kesänä. Hän seurasi suurimman osan aamukuuden harjoituksista Floridassa, kun jäimme sinne jumiin. Hän oli aina auttamassa, rohkaisemassa ja antamassa neuvoja, Korte jatkoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja