Annimari Kortteella epäilys torstain ainutlaatuisesta kisasta: "Ei kannata odottaa yhtään mitään"

Kilpailukautensa huimalla juoksulla sunnuntaina avannut pika-aituri Annimari Korte uskoo torstaina Oslon Bislettillä järjestettävän 200 metrin aitajuoksukisan suosivan enemmän ratakierroksen juoksijoita.

Korte aitoi sunnuntaina Lahdessa 100 metrillä maailmantilaston kärkiajan 12,84, joka jäi uupumaan enää 12 sadasosaa hänen vajaan vuoden takaisesta Suomen ennätyksestään 12,72.

Oslon Impossible Games näkyy suorana lähetyksenä C More Sport 2 -kanavalla ja cmore.fi-suoratoistopalvelussa torstaina kello 21.00 alkaen.

Torstaina edessä on varsin erilainen testi, kun Korte osallistuu Nooralotta Nezirin tavoin Oslossa kisattavaan 200 metrin aitajuoksukisaan. Suomalaisia vastassa ovat norjalaiset Line Kloster ja Isabelle Pedersen. Näistä Klosterin päälaji on 400 metrin aidat, Pedersenillä Kortteen ja Nezirin tavoin 100 metrin aidat.

Korte suhtautuu Lahden huiman avauskisansakin jälkeen Bislettin kokeiluun varautuneesti.

– No siellä juostaan 200:n aidat. Niistä ei kannata odottaa yhtään mitään, Korte nauroi sunnuntaina MTV Urheilun haastattelussa.

– Olen kolme lähtöä harjoitellut niitä – kolme kertaa kaksi tai kolme aitaa – niin ei ole mitään odotuksia. Mennään pitämään sinne hauskaa.

Kortteen epärointi perustuu siihen, että hän uskoo matkan suosivan enemmän ratakierroksen osaajia. Pitkissä aidoissa Kloster oli viime vuonna Euroopan listalla kuitenkin vasta 28:s ajalla 56,74.

– Se on tosi eri laji. Uskon, että nelosen aiturit pärjäävät siinä varmaan paremmin kuin me – ehkä, koska siinä on enemmän normijuoksuaskeleita, niin se ei ole minun vahvuuteni, joten saatan olla aika heikoilla tässä lajissa, Korte arvioi.

Kyseessä on perutun Timanttiliigan osakilpailun tilalla järjestettävä Impossible Games -tapahtuma, johon on otettu mukaan muutamia erikoisnumeroita. Esimerkiksi norjalaistähti Karsten Warholm yrittää rikkoa Oslossa 300 metrin aitojen maailmanennätyksen.

Seiväshypyssä Ruotsin ihmemies Mondo Duplantis ja norjalainen Sondre Guttormsen kohtaavat kotipihansa hyppypaikalla Ranskassa kisaan osallistuvan entisen ME-miehen Renaud Lavillenien.

Palkintokaapissa SM-mitali 200 metrin aidoista

Korte pitää kisaideaa hauskana, muttei ottaisi normaalioloissa tällaista haastetta vastaan.

– Tällaisia olisi ehkä kiva nähdä treenikaudella tai sitten kisakauden jälkeen, mutta omalla kisakaudellani en välttämättä menisi tällaiseen mukaan, ja sitten sekoittaisin omaa kisarytmiäni, Korte sanoo.

Korte muistelee juosseensa aiemminkin 200 metrin aitakisan. Siitä on muistona myös SM-mitali. Tämä tapahtui hänen ollessaan 15-vuotias. Tilastot kertovat tämän tapahtuneen itse asiassa neljästi. Näistä viimeisin oli 1. elokuuta 2003, jolloin Korte kipitti 15-vuotiaiden tyttöjen sarjassa kolmanneksi ajalla 28,63.

Lue myös:

    Uusimmat