Naisleijonien Kanada-pyristely päättyi tappioon – MM-urakka jatkuu kovalla ottelulla

Suomesta ei ollut olympiavoittaja Kanadan uhkaajaksi, kun jääkiekkoilun naisten MM-turnaus alkoi torstaina Tanskassa. Kanada kukisti Herningissä A-lohkossa Naisleijonat 4–1.

Suomi hävisi numerollisesti siististi, mutta tapahtumat kaukalossa todistivat selvästä tasoerosta. Sitä kuvasivat torjuntatilastot jo kahden erän jälkeen: Suomen Anni Keisalalle oli kertynyt 31 torjuntaa, Kanadan Ann-Renee Desbiensille 11.

Kanadan vei 1–0-johtoon ylivoimalla Sarah Nurse. Julia Liikala tasoitti 1–1:een niin ikään ylivoimalla. Kanadan 2–1-johtomaalin laukoi Marie-Philip Poulin.

Puolustaja Meaghan Mikkelson lisäsi toisessa erässä 3–1-osumallaan Kanadan johdon kahteen maaliin. Kolmannen erän lopussa Kanadan Blayre Turnbull viimeisteli 4–1 tyhjään maaliin, kun Suomen vahti Keisala oli tullut vaihtoon kavennusosuman toivossa.

Kiira Yrjänen epäonnistui ensimmäisen erän lopussa rangaistuslaukauksessaan.

Paljon jäähyjä

Suomi menetti ykkösketjun laitahyökkääjänsä Petra Niemisen kaukalosta heti alussa, kun hän sai 5+20 minuutin rangaistuksen. Kanadan avausmaalin tekijä Nurse otti kolme kahden minuutin jäähyä.

Ensimmäisessä erässä oli erikoistilanteita jäähyjen takia paljon.

– Pelaamisen rytmi siinä vähän häiriintyi. Pääsin painamaan kiekon helposti sisään, Liikala kommentoi TV5:lle 1–1-tasoitusosumaansa.

Suomelle jäi ylivoimapelissään parannettavaa. Kanada jäähyili paljon, mutta säästyi enemmiltä takaiskumaaleilta.

Suomi kohtaa turnauksessa seuraavaksi lauantaina toisen naiskiekon kovimmista maista, Yhdysvallat.