Välierässä hyytynyt Iivo Niskanen Ylelle: "Ei ollut oikein annettavaa" – Anne Kyllönen jäi täpärästi välierään

Iivo Niskanen karsiutui loppukilpailusta Tour de Skin sprintissä lauantaina Val di Fiemmessä. Upeasti välieriin hiihtänyt Anne Kyllönen karsiutui niin ikään finaalista.

Hurjalla loppukirillä välieräpaikkansa kaivanut Niskanen oli lopulta välieränsä viides jääden selkeästi erän voittaneesta Venäjän Sergei Ustjugovista. Niskasen kilpailun lopullinen sijoitus oli yhdeksäs. 

– Kohtuullisen maun tämä kilpailu jätti. Kukaan ei ole varmaan tänään tuore ja yleisfiilis kaikilla varmaan aika heikko. Sillä tavalla okei, että hiihtämällä pääsin jatkoon. Välierässä huomasi, että ei ollut oikein annettavaa, Tour on vienyt parhaat sprinttimehut pois, Niskanen luonnehti päiväänsä Ylen haastattelussa.

Naisten kilpailussa Kyllönen otti eränsä alussa keulapaikan yhdessä Natalja Neprjajevan kanssa ja taisteli venäläisen kanssa loppusuoralla myös finaalipaikasta. Kyllösen paukut eivät kuitenkaan riittäneet ja erän kolmas sija pudotti suomalaisen loppukilpailusta. Kyllösen loppusijoitus oli seitsemäs.

– Olen ilman muuta tyytyväinen. Välierissä jäi hieman harmittamaan, etten uskaltanut ensimmäiseen nousuun lyödä enemmän, Kyllönen kertasi tyytyväisenä Ylen haastattelussa.

– En odottanut ihan näin hyviä tuloksia. Ajattelin, että pystyn vähän parantamaan, mutta nämä (tulokset) ovat olleet positiivisa yllätyksiä, Kyllönen lisäsi odotuksia paremmin sujuneesta kokonaiskilpailusta.

Slovenian Anamarija Lampic voitti Tour de Skillä jo toisen sprinttinsä, kun hän selätti loppusuoran taistelussa Astrid Jacobsenin ja Jessica Digginsin.

Sprintin loppukilpailusta välierässä karsiutunut Therese Johaug jatkaa Tourin kärkipaikalla, kun yksi osakilpailu on hiihtämättä. Astrid Jacobsen nousi sprinttien myötä kokonaiskilpailun toiseksi kolmen sekunnin päähän Johaugista. Sprintin loppukilpailussa kaatunut Neprjajeva on kolmantena 14 sekuntia Johaugin perässä.

Miesten loppukilpailussa Johannes Kläbo pesi loppusuoralla Venäjän Ustjugovin ja Aleksandr Bolsunovin. Kläbo johtaa miesten kokonaiskilpailua sekunnin erolla ennen Bolsunovia. Ustjugov pitää kolmatta sijaa 15 sekuntia Kläbon vanavedessä.

Tour de Ski huipentuu sunnuntaina miesten ja naisten kymmenen kilometrin loppunousuun. Kilpailut alkavat kello 14.15.

Tourin kokonaiskilpailun tilanne:

Miehet:

1. Johannes Kläbo 2.26.59

2. Aleksandr Bolshunov +0.01

3. Sergei Ustjugov +0.15

---

5. Iivo Niskanen +1.59

Naiset:

1. Therese Johaug 1.53.57

2. Astrid Jacobsen +0.03

3. Natalia Neprjajeva +0.14

---

14. Kerttu Niskanen +3.26

17. Anne Kyllönen +4.05

32. Vilma Nissinen +9.29

Lue myös:

    Uusimmat